Trije Slovenci na final fouru

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Znani so udeleženci zaključnega turnirja košarkarske lige prvakov pod okriljem Fiba Europe.
Oglej si celoten članek

Med štiri najboljše v ligi prvakov sta se prebili dve ekipi, ki sta bili v rednem delu v skupini s slovenskim prvakom Helios, Banvit, ki ima močan slovenski pridih, ter Monaco. Ob njiju se bosta za premierni naslov potegovala še Iberostar Tenerife in Venezia.

Turški Banvit, ki ga vodi slovenski trener Sašo Filipovski, med igralci pa sta tudi slovenska reprezentanta Edo Murić in Gašper Vidmar, je v četrtfinalu po dramatičnem boju izločil nemški Ludwigsburg. Najprej je doma izgubil 87:92, nato pa v gosteh zmagal z 59:53. 33 sekund pred koncem je imel le točko prednosti, nato je zadel trojko, organizator igre Jordan Theodore pa je v zadnji sekundi zadel za + 6.

Monaco je na poti do F4, ki je na sporedu od 28. do 30. aprila, izločil Dinamo Sassari, španski Tenerife je bil boljši od Asvela iz Francije, Venezia pa je preskočila turško Pinar Karsiyako.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.