Kar trije Slovenci na zmagovalnem odru

Foto: Epa Tadej Pogačar Foto: Profimedia Tadej Pogačar Foto: Epa Tadej Pogačar Foto: Epa Tour de France Tadej Pogačar Foto: Epa Tour de France Tadej Pogačar Foto: Epa Tour de France Tadej Pogačar
Slovensko zmagoslavje sredi Pariza.
Oglej si celoten članek

"Končno konec, to so bile moje sanje odkar sem začel kolesariti. Zame je to neverjeten dan. Kocine so mi šle po koncu, ko sem zapeljal na Elizejske poljane," je v prvi izjavi za nacionalno televizijo dejal Tadej Pogačar, ki je še dodal: "Primož je bil zame vzor, zdaj po Touru je še večji."

Pogačarja je kot prvega Slovenca doletela čast, da je na najvišji stopnički poslušal himno, na zmagovalnem odru pa sta mu družbo delala še dva Slovenca. Primož Roglič je na stopničke namreč pripeljal še svojega sinčka Leva. "Super sem ponosen. Nič ne bi spremenil, na koncu je zmagal najboljši. Čestitke Tadeju, to si je zaslužil. Presrečen sem, da sem lahko tu. Uživam že zdaj in bom še naprej," pa je dejal Roglič, ki si bo najprej odpočil, se posvetil družini, nato pa napovedal, da bodo kmalu sledili novi izzivi.

Foto: Epa Tadej Pogačar

Obema slovenskima kolesarjema se je pridružil še Avstralec Richie Porte. Pogačar je kasneje s Samom Bennettom še enkrat stopil pred množico, Irec je osvojil zeleno majico, Pogi pa poleg najprestižnejše še pikčasto in belo.

Zadnja etapa Mezgec v zadnjem sprintu, Pogačar v objemu Polanca čez črto

Slovenskima kolesarjema je ob prihodu v cilj čestital tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki si je zadnjo etapo ogledal v Parizu. Obema se je zahvalil "za naše sanje na Touru" in dodal, da "pravljica še ni končana"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:24 21. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • 23:21 20. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

  • 21:47 20. September 2020.

    Štirje! Še G.Pahor

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.