Trije Slovenci v kvalifikacijah US Opena

Foto: EPA
Foto: EPA
V torek se bodo v New Yorku začele kvalifikacije za odprto prvenstvo ZDA v tenisu. Prek kvalifikacijskih bojev se bodo na glavni turnir poskušali prebiti tudi trije Slovenci: Grega Žemlja, Nastja Kolar in Petra Rampre.
Oglej si celoten članek

Blaž Kavčič in Polona Hercog sta neposredno uvrščena v glavni žreb. Prav tako ima mesto v glavnem delu turnirja zagotovljeno Katarina Srebotnik med dvojicami.

Žemljo, ki je osmi nosilec kvalifikacij, v prvem krogu čaka dvoboj z Avstralcem Petrom Luczakom, 234. igralcem z lestvice ATP. Dvaintridesetletni Avstralec je doslej že petkrat nastopil na OP ZDA, a se mu še nikoli ni uspelo prebiti v drugi krog.

V kvalifikacijah za OP ZDA bo nastopila tudi Rampretova, 210. igralka z lestvice WTA. Njena nasprotnica bo prav tako Avstralka, 20-letna Olivia Rogowska, 198. igralka z lestvice WTA. Prvi nastop kariere v kvalifikacijah katerega od turnirjev velike četverice pa čaka tudi Kolarjevo. Mlada igralka se bo v prvem krogu pomerila z Grkinjo Eirini Georgatu, 209. igralko z lestvice WTA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • zic
    16:47 23. Avgust 2011.

    đaba, k bodo spet izpadl...le kdo krije te stroške, ko se že v naprej ve, da bodo prišli z dolgim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.