Šport
12 ogledov

Trije Slovenci v kvalifikacijah US Opena

žemlja, zemlja EPA
V torek se bodo v New Yorku začele kvalifikacije za odprto prvenstvo ZDA v tenisu. Prek kvalifikacijskih bojev se bodo na glavni turnir poskušali prebiti tudi trije Slovenci: Grega Žemlja, Nastja Kolar in Petra Rampre.

Blaž Kavčič in Polona Hercog sta neposredno uvrščena v glavni žreb. Prav tako ima mesto v glavnem delu turnirja zagotovljeno Katarina Srebotnik med dvojicami.

Žemljo, ki je osmi nosilec kvalifikacij, v prvem krogu čaka dvoboj z Avstralcem Petrom Luczakom, 234. igralcem z lestvice ATP. Dvaintridesetletni Avstralec je doslej že petkrat nastopil na OP ZDA, a se mu še nikoli ni uspelo prebiti v drugi krog.

V kvalifikacijah za OP ZDA bo nastopila tudi Rampretova, 210. igralka z lestvice WTA. Njena nasprotnica bo prav tako Avstralka, 20-letna Olivia Rogowska, 198. igralka z lestvice WTA. Prvi nastop kariere v kvalifikacijah katerega od turnirjev velike četverice pa čaka tudi Kolarjevo. Mlada igralka se bo v prvem krogu pomerila z Grkinjo Eirini Georgatu, 209. igralko z lestvice WTA.

Komentarjev 1
  • zic 16:47 23.avgust 2011.

    đaba, k bodo spet izpadl...le kdo krije te stroške, ko se že v naprej ve, da bodo prišli z dolgim rilcem nazaj?