Trikrat zapored zgrešil z 11-m, na tekmi tudi veliki slovenski up

Foto: youtube enajstmetrovka, mladinska liga prvakov
Mladi nogometaš Lyona ni imel svojega dne.
Oglej si celoten članek

V četrtfinalu mladinske lige prvakov sta se pomerila Red Bull Salzburg in Lyon. Tekma zasedb do 19 let se je začela izjemno razburljivo, Francozi so imeli v 13. minuti na voljo enajstmetrovko za vodstvo. K žogi je stopil Florent Da Silva.

Salzburgov vratar Daniel Antosch je s skokom v desno uspel zaustaviti njegov strel, a je glavni sodnik na posredovanje pomočnika zahteval ponovitev udarca, saj je avstrijski čuvaj mreže prehitro zapustil črto na svojem golu. Kljub protestom Avstrijcev je Da Silva poizkusil še enkrat, nameril v isti kot, a tudi tokrat se je izkazal Antosch. Na 20-letnikovo smolo je tokrat še bolj očitno pobegnil z golove črte. Za svojo potezo si je prislužil rumeni karton.

Sledil je še tretji strel, Da Silva je tokrat nameril v nasprotno stran, vendar je bil njegov tekmec še enkrat na pravem mestu. Tokrat so sodniki dovolili nadaljevanje tekme.

Lyon je vseeno povedel, v 30. minuti je v polno nameril Yaya Soumaré, kasneje pa je sledil potop Francozov. Od 39. do 54. minute so mladi Rdeči biki namreč dosegli kar štiri zadetke. Prvega je zabil 17-letni Američan Bryan Okoh, naslednje tri pa dve leti starejši Nigerijec Chikwubuike Adamu. Da Silva je vtis nekoliko popravil z zadetkom v 71. minuti, Eli Wissa pa je v 79. minuti Lyon približal le na gol zaostanka.

Od 71. minute je v dresu Salzburžanov zaigral tudi veliki up slovenskega nogometa Benjamin Šeško. Nekdanji član Krškega in Domžal je vstopil v igro pri rezultatu 4:2.

Foto: Profimedia Benjamin Šeško

Sedemnajstletnik iz Radeč se bo s soigralci v polfinalu pomeril z vrstniki iz madridskega Reala, v drugem polfinalu pa bosta zaigrala Ajax in Benfica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.