Šport > Nogomet
2307 ogledov

Trikrat zapored zgrešil z 11-m, na tekmi tudi veliki slovenski up

enajstmetrovka, mladinska liga prvakov youtube
Mladi nogometaš Lyona ni imel svojega dne.

V četrtfinalu mladinske lige prvakov sta se pomerila Red Bull Salzburg in Lyon. Tekma zasedb do 19 let se je začela izjemno razburljivo, Francozi so imeli v 13. minuti na voljo enajstmetrovko za vodstvo. K žogi je stopil Florent Da Silva.

Salzburgov vratar Daniel Antosch je s skokom v desno uspel zaustaviti njegov strel, a je glavni sodnik na posredovanje pomočnika zahteval ponovitev udarca, saj je avstrijski čuvaj mreže prehitro zapustil črto na svojem golu. Kljub protestom Avstrijcev je Da Silva poizkusil še enkrat, nameril v isti kot, a tudi tokrat se je izkazal Antosch. Na 20-letnikovo smolo je tokrat še bolj očitno pobegnil z golove črte. Za svojo potezo si je prislužil rumeni karton.

Sledil je še tretji strel, Da Silva je tokrat nameril v nasprotno stran, vendar je bil njegov tekmec še enkrat na pravem mestu. Tokrat so sodniki dovolili nadaljevanje tekme.

Lyon je vseeno povedel, v 30. minuti je v polno nameril Yaya Soumaré, kasneje pa je sledil potop Francozov. Od 39. do 54. minute so mladi Rdeči biki namreč dosegli kar štiri zadetke. Prvega je zabil 17-letni Američan Bryan Okoh, naslednje tri pa dve leti starejši Nigerijec Chikwubuike Adamu. Da Silva je vtis nekoliko popravil z zadetkom v 71. minuti, Eli Wissa pa je v 79. minuti Lyon približal le na gol zaostanka.

Od 71. minute je v dresu Salzburžanov zaigral tudi veliki up slovenskega nogometa Benjamin Šeško. Nekdanji član Krškega in Domžal je vstopil v igro pri rezultatu 4:2.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

Sedemnajstletnik iz Radeč se bo s soigralci v polfinalu pomeril z vrstniki iz madridskega Reala, v drugem polfinalu pa bosta zaigrala Ajax in Benfica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice