"Trojček" Špilaka: tokrat zmaga ob Majni

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski kolesar Simon Špilak je po skupnem drugem mestu na dirki po Romandiji v sredo nastopil na enodnevni preizkušnji Rund um den Finanzplatz Eschborn v Frankfurtu in ugnal vso konkurenco. Za članom Katjuše je končal Italijan Moreno Moser (Cannondale), tretji pa je bil Nemec Andre Greipel (Lotto-Belisol).
Oglej si celoten članek

Simon Špilak je v tej sezoni na dirkah pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (Uci) dosegel tretjo zmago; poleg sredinega slavja v Frankfurtu je dobil še etapo na dirki po Romandiji, zmagal pa je tudi na VN Miguela Induraina.

Tik pred ciljem so bili v glavnini sami specialisti za sprint, načrte pa sta jima prekrižala Špilak in Moreno Moser. Prvi je glavnini pobegnil Italijan, Špilak je odgovoril, v zadnjih metrih pa je potegnil mimo tekmeca in slavil zmago. Na dirki je nastopal tudi Grega Bole (Vacansoleil), a je ni končal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.