Šport
23 ogledov

"Trojček" Špilaka: tokrat zmaga ob Majni

simon špilak dirka po romandiji EPA
Slovenski kolesar Simon Špilak je po skupnem drugem mestu na dirki po Romandiji v sredo nastopil na enodnevni preizkušnji Rund um den Finanzplatz Eschborn v Frankfurtu in ugnal vso konkurenco. Za članom Katjuše je končal Italijan Moreno Moser (Cannondale), tretji pa je bil Nemec Andre Greipel (Lotto-Belisol).

Simon Špilak je v tej sezoni na dirkah pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (Uci) dosegel tretjo zmago; poleg sredinega slavja v Frankfurtu je dobil še etapo na dirki po Romandiji, zmagal pa je tudi na VN Miguela Induraina.

Tik pred ciljem so bili v glavnini sami specialisti za sprint, načrte pa sta jima prekrižala Špilak in Moreno Moser. Prvi je glavnini pobegnil Italijan, Špilak je odgovoril, v zadnjih metrih pa je potegnil mimo tekmeca in slavil zmago. Na dirki je nastopal tudi Grega Bole (Vacansoleil), a je ni končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.