Trump: "Želim si navijače v dvoranah. Kmalu!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Voditelj Združenih držav Amerike je izrazil prepričanje, da bo šport kmalu spet zadihal s polnimi pljuči.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Donald Trump je v konferenčnem pogovoru s komisarji profesionalnih lig prek luže dejal, da si želi čimprejšnje vrnitve navijačev na stadione in v dvorane v luči krize, ki jo je povzročil novi koronavirus, poročajo tuje tiskovne agencije.

Težki dnevi Trump napovedal "veliko smrti"

"Komisarji tega ne zmorejo. Njihovi športi niso bili ustvarjeni za kaj takega. Celoten koncept naše države ni bil ustvarjen za kaj takega. Moramo se vrniti in želimo se zelo kmalu vrniti," je dejal Trump na tiskovni konferenci skupine za obvladovanje trenutnega položaja v ZDA.

"Želim si navijače v dvoranah. Takoj, ko bomo pripravljeni za nadaljevanje, si želim tudi navijačev. Ne morem vam govoriti o datumih, ampak mislim, da bo to kmalu," je v optimističnem tonu pristavil predsednik ZDA.

Trump je v konferenčnem klicu izrazil prepričanje, da se bo liga ameriškega nogometa (NFL) začela septembru po prvotnih načrtih, še dodajajo viri ESPN. Medtem ko so zadnjo sezono NFL lahko končali pravočasno v februarju, so morali ostala tekmovanja, na čelu z ligo NBA, žensko različico WNBA, hokejsko ligo NHL ter nogometno MLS in bejzbolsko MLB bodisi ustaviti bodisi preložiti.

Covid-19 V Sloveniji več testov kot pri sosedah, petkrat več kot na Hrvaškem

Za zdaj pa se ne zdi, da bi lahko prek luže v kratkem začeli z nadaljevanjem športnih tekmovanj, saj se virus sars-cov-2 zelo hitro širi. Okuženih je že več kot 300.000 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.