Tsonga povedel, Mónaco izenačil za Argentino

Foto: EPA
Foto: EPA
Teniške reprezentance so v petek začele dvoboje četrtfinala svetovne skupine Davisovega pokala. Prvi dan so za zdaj končali le Čehi, branilci naslova, ki so proti Kazahstanu v gosteh povedli z 2:0. Francozi prav tako v gosteh vodijo proti Argentini z 1:0, dvoboja Kanada - Italija in ZDA - Srbija se še nista začela.
Oglej si celoten članek

Čehi so sicer oslabljeni, manjka njihov najboljši igralec Tomáš Berdych, a so prvi dan prevladovali ter si pred nadaljevanjem zagotovili prepričljivo prednost. Za uvod je Lukáš Rosol ugnal Andreja Golubjeva s 4:6, 6:4, 6:2, 7:6 (6), Jan Hajek pa je bil boljši od Mihaila Kukuškina s 6:3, 6:2, 6:4. Čehi si lahko že v soboto v dvojicah priborijo polfinale.

Francoze je v Buenos Airesu v vodstvo popeljal Jo-Wilfried Tsonga; premagal je Carlosa Berlocqa s 4:6, 6:2, 6:3, 5:7 in 6:2. V petek je bil na sporedu še dvoboj Juan Mónaco - Gilles Simon, Argentinec pa je pred domačimi navijači poravnal izid na 1:1 z zmago v treh nizih.

Severnoameriški dvoboji bodo potekali ponoči po srednjeevropskem času. V Vancouvru Kanada gosti Italijo, para prvega dne sta Vasek Pospisil - Andreas Seppi in Milos Raonic - Fabio Fognini. V Boisu pa Američani pričakujejo dvoboj s Srbijo, za katero nastopa tudi Novak Đoković. Prvi igralec sveta se bo pomeril z Johnom Isnerjem, drugi par prvega dne je Sam Querrey - Viktor Troicki.

Davisov pokal, četrtfinale, rezultati:

Buenos Aires

Argentina - Francija 1:1

Carlos Berlocq : Jo-Wilfried Tsonga 6:4, 2:6, 3:6, 7:5, 2:6;
Juan Mónaco : Gilles Simon 7:6, 6:2, 6:4;

Astana

Kazahstan - Češka 0:2

Andrej Golubjev : Lukáš Rosol 6:4, 4:6, 2:6, 6:7 (6);
Mihail Kukuškin : Jan Hájek 3:6, 2:6, 4:6;

Boise

ZDA - Srbija

John Isner - Novak Djoković
Sam Querrey - Viktor Troicki

Vancouver

Kanada - Italija

Vasek Pospisil - Andreas Seppi
Milos Raonic - Fabio Fognini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.