Šport
16 ogledov

Tsonga povedel, Mónaco izenačil za Argentino

Berlocq Davisov pokal Francija Argentina Buenos Aires četrtfinale EPA
Teniške reprezentance so v petek začele dvoboje četrtfinala svetovne skupine Davisovega pokala. Prvi dan so za zdaj končali le Čehi, branilci naslova, ki so proti Kazahstanu v gosteh povedli z 2:0. Francozi prav tako v gosteh vodijo proti Argentini z 1:0, dvoboja Kanada - Italija in ZDA - Srbija se še nista začela.

Čehi so sicer oslabljeni, manjka njihov najboljši igralec Tomáš Berdych, a so prvi dan prevladovali ter si pred nadaljevanjem zagotovili prepričljivo prednost. Za uvod je Lukáš Rosol ugnal Andreja Golubjeva s 4:6, 6:4, 6:2, 7:6 (6), Jan Hajek pa je bil boljši od Mihaila Kukuškina s 6:3, 6:2, 6:4. Čehi si lahko že v soboto v dvojicah priborijo polfinale.

Francoze je v Buenos Airesu v vodstvo popeljal Jo-Wilfried Tsonga; premagal je Carlosa Berlocqa s 4:6, 6:2, 6:3, 5:7 in 6:2. V petek je bil na sporedu še dvoboj Juan Mónaco - Gilles Simon, Argentinec pa je pred domačimi navijači poravnal izid na 1:1 z zmago v treh nizih.

Severnoameriški dvoboji bodo potekali ponoči po srednjeevropskem času. V Vancouvru Kanada gosti Italijo, para prvega dne sta Vasek Pospisil - Andreas Seppi in Milos Raonic - Fabio Fognini. V Boisu pa Američani pričakujejo dvoboj s Srbijo, za katero nastopa tudi Novak Đoković. Prvi igralec sveta se bo pomeril z Johnom Isnerjem, drugi par prvega dne je Sam Querrey - Viktor Troicki.

Davisov pokal, četrtfinale, rezultati:

Buenos Aires

Argentina - Francija 1:1

Carlos Berlocq : Jo-Wilfried Tsonga 6:4, 2:6, 3:6, 7:5, 2:6;
Juan Mónaco : Gilles Simon 7:6, 6:2, 6:4;

Astana

Kazahstan - Češka 0:2

Andrej Golubjev : Lukáš Rosol 6:4, 4:6, 2:6, 6:7 (6);
Mihail Kukuškin : Jan Hájek 3:6, 2:6, 4:6;

Boise

ZDA - Srbija

John Isner - Novak Djoković
Sam Querrey - Viktor Troicki

Vancouver

Kanada - Italija

Vasek Pospisil - Andreas Seppi
Milos Raonic - Fabio Fognini

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.