Tudi biatlonska zveza zaostruje pravila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kršitelji bodo najprej kaznovani z rdečim kartonom, enkrat v sezoni pa bo možna menjava smuči.
Oglej si celoten članek

Tudi Mednarodna biatlonska zveza (IBU) je napovedala, da bo strogo nadzorovala uporabo fluora v mažah za smuči tekmovalcev. Za razliko od Mednarodne smučarske zveze bodo pri IBU smuči pregledali pred tekmo in v primeru previsoke vrednosti fluora bo tekmovalec vnaprej prejel rdeč karton. V takem primeru bo enkrat v sezoni možna menjava smuči.

Zveza IBU bo smuči pregledovala tudi po tekmi in naknadno odkritje fluora bo za tekmovalce pomenilo diskvalifikacijo. Obe pravili bosta veljali v svetovnem pokalu in tudi v nižjem kakovostnem razredu - pokalu IBU.

Fluor v mažah za smuči je bil dilema "belega cirkusa" zadnjih nekaj let. Gre za snov, ki izjemno obremenjuje okolje, zato sta se Fis in IBU odločila, da uporabo prepovesta.

Skrbi naraščajo Velika afera že na uvodni tekmi, zvezdnica v solzah: "Nisem goljufala"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.