Tudi Brazilci končno zablesteli

Foto: Reuters Neymar, Brazilija Foto: Reuters Neymar, Brazilija Foto: Reuters Brazilija, Copa America Foto: Reuters Neymar, Brazilija Foto: Reuters Neymar, Brazilija Foto: Reuters Neymar, Brazilija Foto: Reuters Cesar, Brazilija Foto: Reuters Pato Foto: Reuters Caicedo, Ekvador Foto: Reuters Caicedo, Ekvador
Na Copi Americi sta bila dva gola Alexandra Pata in Neymarja dovolj za zmago Brazilije nad Ekvadorjem s 4:2 in vrh lestvice v skupini B. Carioce bodo v četrtfinalu igrale proti Paragvaju.
Oglej si celoten članek

Znani so vsi četrtfinalni pari na Južnoameriškem nogometnem prvenstvu Copa America. Brazilija je po zmagi nad Ekvadorjem zasedla prvo mesto v skupini B in bo v izločilnih bojih igrala proti Paragvaju, ki se je med najboljših osem poleg Peruja uvrstil kot ena od dveh najbolje tretjeuvrščenih ekip v skupinah. Venezuela, ki je končala na drugem mestu v skupini B, se bo pomerila proti zmagovalcu skupine C, Čilu. Gostitelji Argentinci so za nasprotnika dobili neugodni Urugvaj, Kolumbija pa Peru.

Brazilija zablestela v pravem trenutku
Branilci naslova in zmagovalci zadnjih štirih izmed petih tekmovanj Brazilci, ki so v prvih dveh kolih komaj izvlekli le dva remija, so kožo reševali proti Ekvadorju.

Brazilce je v 29. minuti v vodstvo popeljal Alexander Pato, ki je žogo po podaji Andreja Santosa z glavo preusmeril v gol. Osem minut kasneje bi lahko carioce podvojile vodstvo, a je po podaji Maicona z desne strani Robinho zadel le levo vratnico. Takoj za tem je sledilo izenačenje. Caicedo je streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa je poletela pod vratarjem Juliem Cesarjem. 1:1 je bil tudi izid prvega polčasa, za to pa je zaslužen prav Cesar, ki je z odlično reakcijo po strelu Michaela Arroyja preprečil vodstvo Ekvadorja.

Carioce v drugem polčasu trikrat v polno
V 49. minuti so bili spet v prednosti Brazilci. Za 2:1 je Paulo Henrique Ganso sprejel žogo obrnjen s hrbtom proti golu, se obrnil in podal do Neymarja, ki je z natančnim strelom v zgornji kot Marcela Elizago še drugič prisilil, da je pobral žogo iz svoje mreže. Ekvador se je deset minut kasneje še drugič na tekmi vrnil v igro, spet pa je bil strelec Caicedo. Christian Noboa je žogo priboril na sredini, natančno podal do napadalca, ki je nato s strelom po tleh matiral Cesarja.

Veselje ob zadetku se še ni dobro poleglo, ko je le dve minuti kasneje tudi Pato zadel drugič na tekmi. V mrežo je pospravil odbito žogo po obrambi Elizage. Končni izid 4:2 je v 72. minuti po podaji Maicona postavil največji up brazilskega nogometa Neymar, ki je natančno meril po tleh.

Neverjetno izenačenje Venezule
V drugi tekmi je Venezuela pričarala neverjeten preobrat proti Paragvaju, ki je še v 90. minuti vodil s 3:1, nato pa je v zadnji minuti rednega dela najprej na 2:3 znižal Nicolas Fedor, Grenddy Perozo pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška poskrbel, da se je tekma končala z remijem (3:3).

Skupina B, izidi:
Venezuela : Paragvaj 3:3 (1:1)
Rondon (5), Fedor (90), Perozo (90); Alcaraz (33), Barrios (63), Riveros (86)

Brazilija : Ekvador 4:2 (1:1)
Pato (29, 61), Neymar (49, 72); Caicedo (37, 59)

Lestvica:
1. Brazilija 5 točk
2. Venezuela 5
3. Paragvaj 3
4. Ekvador 1

Četrtfinalni pari:
Sobota, 16. julij:
Kolumbija - Peru
Argentina - Urugvaj

Nedelja, 17. julij:
Brazilija - Paragvaj
Čile - Venezuela

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.