Šport > Nogomet
12 ogledov

Tudi Brazilci končno zablesteli

Neymar
1/10
Reuters
Na Copi Americi sta bila dva gola Alexandra Pata in Neymarja dovolj za zmago Brazilije nad Ekvadorjem s 4:2 in vrh lestvice v skupini B. Carioce bodo v četrtfinalu igrale proti Paragvaju.

Znani so vsi četrtfinalni pari na Južnoameriškem nogometnem prvenstvu Copa America. Brazilija je po zmagi nad Ekvadorjem zasedla prvo mesto v skupini B in bo v izločilnih bojih igrala proti Paragvaju, ki se je med najboljših osem poleg Peruja uvrstil kot ena od dveh najbolje tretjeuvrščenih ekip v skupinah. Venezuela, ki je končala na drugem mestu v skupini B, se bo pomerila proti zmagovalcu skupine C, Čilu. Gostitelji Argentinci so za nasprotnika dobili neugodni Urugvaj, Kolumbija pa Peru.

Brazilija zablestela v pravem trenutku
Branilci naslova in zmagovalci zadnjih štirih izmed petih tekmovanj Brazilci, ki so v prvih dveh kolih komaj izvlekli le dva remija, so kožo reševali proti Ekvadorju.

Brazilce je v 29. minuti v vodstvo popeljal Alexander Pato, ki je žogo po podaji Andreja Santosa z glavo preusmeril v gol. Osem minut kasneje bi lahko carioce podvojile vodstvo, a je po podaji Maicona z desne strani Robinho zadel le levo vratnico. Takoj za tem je sledilo izenačenje. Caicedo je streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa je poletela pod vratarjem Juliem Cesarjem. 1:1 je bil tudi izid prvega polčasa, za to pa je zaslužen prav Cesar, ki je z odlično reakcijo po strelu Michaela Arroyja preprečil vodstvo Ekvadorja.

Carioce v drugem polčasu trikrat v polno
V 49. minuti so bili spet v prednosti Brazilci. Za 2:1 je Paulo Henrique Ganso sprejel žogo obrnjen s hrbtom proti golu, se obrnil in podal do Neymarja, ki je z natančnim strelom v zgornji kot Marcela Elizago še drugič prisilil, da je pobral žogo iz svoje mreže. Ekvador se je deset minut kasneje še drugič na tekmi vrnil v igro, spet pa je bil strelec Caicedo. Christian Noboa je žogo priboril na sredini, natančno podal do napadalca, ki je nato s strelom po tleh matiral Cesarja.

Veselje ob zadetku se še ni dobro poleglo, ko je le dve minuti kasneje tudi Pato zadel drugič na tekmi. V mrežo je pospravil odbito žogo po obrambi Elizage. Končni izid 4:2 je v 72. minuti po podaji Maicona postavil največji up brazilskega nogometa Neymar, ki je natančno meril po tleh.

Neverjetno izenačenje Venezule
V drugi tekmi je Venezuela pričarala neverjeten preobrat proti Paragvaju, ki je še v 90. minuti vodil s 3:1, nato pa je v zadnji minuti rednega dela najprej na 2:3 znižal Nicolas Fedor, Grenddy Perozo pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška poskrbel, da se je tekma končala z remijem (3:3).

Skupina B, izidi:
Venezuela : Paragvaj 3:3 (1:1)
Rondon (5), Fedor (90), Perozo (90); Alcaraz (33), Barrios (63), Riveros (86)

Brazilija : Ekvador 4:2 (1:1)
Pato (29, 61), Neymar (49, 72); Caicedo (37, 59)

Lestvica:
1. Brazilija 5 točk
2. Venezuela 5
3. Paragvaj 3
4. Ekvador 1

Četrtfinalni pari:
Sobota, 16. julij:
Kolumbija - Peru
Argentina - Urugvaj

Nedelja, 17. julij:
Brazilija - Paragvaj
Čile - Venezuela

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.