Šport > Nogomet
12 ogledov

Boleče slovo Mehičanov

Giovani Dos Santos
1/14
EPA
Po Boliviji se od Cope Americe poslavlja še Mehika, ki na treh tekmah skupine C ni osvojila niti ene točke. V zadnjem kolu so z 0:1 klonili proti Urugvaju, ki ga v četrtfinalu čaka Argentina. Iz skupine C naprej še Čile, ki je osvojil prvo mesto.

Skupinski del Cope Americe se počasi končuje. Čakamo le še na razplet v skupini B in dobili bomo vse četrtfinaliste. V noči na sredo so zadnje dvoboje predtekmovanja odigrali v skupini C. Po minimalni zmagi nad Perujem je prvo mesto v skupini brez poraza osvojil Čile. Alexis Sanchez in soigralci pa za drugo zmago sploh niso zabili zadetka, saj je delo namesto njih opravil Diaz, ki je v zadnji minuti rednega dela zatresel lastno mrežo. V 62. minuti sta bila izključena Jean Beausejour pri Čilu in Giancarslo Carmona pri Peruju, ki sta besedno obračunala.

Čilenci so po novi zmagi še okrepili samozavest. Napadalec Humberto Suazo je celo prepričan, da lahko gre skupaj s soigralci vse do konca. S prikazanim je bil zadovoljen tudi njegov nadrejeni Claudio Borghi: "Čile si je zaslužil prvo mesto v skupini. Mislim, da je naša igra dobra. Nismo še bili favoriti, zdaj pa moramo to izkoristiti kot našo prednost." Po tekmi pa je bil vidno slabe volje trener Peruja Sergio Markarian: "Carmona si ni zaslužil izključitve, Beausejour si jo je. In to je spremenilo potek tekme."

Na drugi tekmi skupine je Urugvaj prav tako z 1:0 ugnal izjemno maldo zasedbo Mehike, ki se tako od južnoameriškega prvenstva poslavlja brez točke in z le enim doseženim zadetkom. Edini gol je po napaki mehiškega vratarja Luisa Michela dosegel Alvaro Pereira. "Boli, če greš domov brez zmage, toda s tako malo izkušnjami v ekipi smo vedeli, da bo težko," je po srečanju razočaran dejal eden največjih zvezdnikov Mehike Giovani Dos Santos.

Tekmo proti Mehiki si bo še posebej zapomnil Diego Forlan. Odlični napadalec je bil izbran za najboljšega posameznika srečanja, ob tem pa je dres z državnim grbom oblekel 79-ič in se s tem izenačil z Rodolfom Rodriguezom na prvem mestu. Da postane najboljši strelec reprezentance, pa mu manjkata le še dva zadetka.

"Pred začetkom srečanja ni ničesar odločenega, toda gre za težkega nasprotnika, s katerim bi se srečali zdaj ali kasneje," je selektor Urugvaja Oscar Tabarez svoje misli že usmeril proti četrtfinalu, kjer jih čakajo Argentinci z Leom Messijem na čelu. Tabarez je še dodal, da jo to povsem druga Argentina, kot tista iz svetovnega prvenstva v JAR, a vseeno želi napredovati v polfinale.

Copa America, 3. kolo, skupina C:


Čile : Peru 1:0 (0:0)
Carrillo (90/ag)
RK: Beausejour (62/Čile); Carmona (62/Peru)

Urugvaj : Mehika 1:0 (1:0)
Pereira (15)

Lestvica: 1. Čile 7 točk, 2. Urugvaj 5, 3. Peru 4, Mehika 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.