Tudi Dončić, Dragić in Kopitar niso ostali tiho

Foto: Twitter luka dončić
Slovenski športni zvezdniki so podprli prizadevanja temnopolte skupnosti v luči novega rasnega incidenta, ki je pretresel ZDA.
Oglej si celoten članek

Podporo skupnosti Afroameričanov v ZDA, ki je svoj bes zaradi smrti Georgea Floyda izlila po ulicah največjih ameriških mest, so preko družbenih omrežji izrekli tudi trije največji slovenski zvezdniki na drugi strani velike luže.

"Ne smemo ostati tiho," je med drugim zapisal hokejist Anže Kopitar.

Foto: Twitter goran dragić Zaskrbljenost nad nasiljem v ZDA sta izrazila tudi Luka Dončić in Goran Dragić. Slednji je na twitterju delil objavo soigralca Udonisa Haslema, ki je nagovoril ljudi sredi Miamija.

"Kot temnopolt človek, ki vzgaja temnopolte otroke v Ameriki, me je hudičevo strah," je dejal Haslem. Dragić je njegove besede pospremil s simboli molitve ter pripisal: "To je naš vodja."

Tudi Luka Dončić je delil objave, tako Anžeta Kopitarja kot svojega kluba Dallas Mavericks, ter zraven dodal emotikone molitve.

"Zgodovina gre skozi obdobja. Obdobja ponovne vzpostavitve (pravic), obnove (skupnosti) in okrepitve (za ljudi). Potrebujemo skupni trud in skupaj se bomo okrepili," so zapisali pri Dallas Mavericks.

Pozor, nazorno! "To je umor! Kaj, za vraga, je narobe z ZDA?"

Najbolj se je razpisal Kopitar. "Vem, da ne bom nikoli razumel, kako je biti temnopolt v ZDA. Vem pa, da je čas, da postanemo boljši in da delujemo bolje. Naša odgovornost je podpirati pravico in enakost in obsoditi rasizem ter predsodke vseh oblik. Ne smemo ostati tiho. Moramo delati v smeri boljše prihodnosti," je zapisal hokejski as iz Hrušice na Gorenjskem.

Foto: Profimedia Anže Kopitar

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.