Tudi Islandci in Argentinci med 16

Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentanci Argentine in Islandije sta zadnji, ki sta si na rokometnem svetovnem prvenstvu v Katarju priigrali nastop v osmini finala. Argentinci so v skupini D premagali Rusijo s 30:27, Islandija pa je v skupini C premagala Egipt z 28:25.
Oglej si celoten članek

V enakovredni predstavi za osmino finala in četrto mesto skupine D so Argentinci premagali Ruse. Pri Južnoameričanih sta prednjačila Federico Pizzaro z devetimi in Diego Simonet s sedmimi goli, medtem ko je pri Rusih sedem zadetkov prispeval Danil Šiškarev.

Nemčija je z lahko zmago proti Savdski Arabiji s 36:19 potrdila prvo mesto v skupini. Pri Nemcih sta izstopala Johannes Sellin z 11 in Erik Schmidt z osmimi goli. V boju za drugo mesto je Danska premagala Poljsko z 31:27, pri čemer je bil najboljši strelec zmagovalcev Hans Lindberg s šestimi goli, poražencev pa Michal in Bartosz Jurecki s po petimi zadetki.

V skupini C je Islandija prišla do osmine finala z uspehom proti Egiptu. Najzaslužnejši za zmago je bil Gudjon Sigurdsson s 13 zadetki. Mahmoud Radwan je zabil šest golov za Egipt, ki je prav tako med najboljšimi 16.

Francozi boljši od Švedov

Prvo mesto v skupini si je priigrala Francija, ki je v derbiju Švedsko odpravila s 27:25. Guillaume Joli je bil najboljši strelec Francozov z devetimi zadetki, pri Švedih pa je izstopal Jonas Källman z osmimi. Dvoboj Češke in Alžirije, ki ni odločal o ničemer več, so gladko dobili Čehi s 36:20. Filip Jicha s šestimi goli je bil najboljši strelec Čehov, Hichem Daoud s sedmimi pa Alžircev.

V osmini finala se bodo v nedeljo pomerili Avstrija - Katar, Slovenija - Makedonija, Hrvaška - Brazilija in Španija - Tunizija, v ponedeljek pa Francija - Argentina, Švedska - Poljska, Islandija - Danska in Egipt - Nemčija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.