Šport
37 ogledov

Tudi Islandci in Argentinci med 16

Argentinski rokometaši EPA
Reprezentanci Argentine in Islandije sta zadnji, ki sta si na rokometnem svetovnem prvenstvu v Katarju priigrali nastop v osmini finala. Argentinci so v skupini D premagali Rusijo s 30:27, Islandija pa je v skupini C premagala Egipt z 28:25.

V enakovredni predstavi za osmino finala in četrto mesto skupine D so Argentinci premagali Ruse. Pri Južnoameričanih sta prednjačila Federico Pizzaro z devetimi in Diego Simonet s sedmimi goli, medtem ko je pri Rusih sedem zadetkov prispeval Danil Šiškarev.

Nemčija je z lahko zmago proti Savdski Arabiji s 36:19 potrdila prvo mesto v skupini. Pri Nemcih sta izstopala Johannes Sellin z 11 in Erik Schmidt z osmimi goli. V boju za drugo mesto je Danska premagala Poljsko z 31:27, pri čemer je bil najboljši strelec zmagovalcev Hans Lindberg s šestimi goli, poražencev pa Michal in Bartosz Jurecki s po petimi zadetki.

V skupini C je Islandija prišla do osmine finala z uspehom proti Egiptu. Najzaslužnejši za zmago je bil Gudjon Sigurdsson s 13 zadetki. Mahmoud Radwan je zabil šest golov za Egipt, ki je prav tako med najboljšimi 16.

Francozi boljši od Švedov

Prvo mesto v skupini si je priigrala Francija, ki je v derbiju Švedsko odpravila s 27:25. Guillaume Joli je bil najboljši strelec Francozov z devetimi zadetki, pri Švedih pa je izstopal Jonas Källman z osmimi. Dvoboj Češke in Alžirije, ki ni odločal o ničemer več, so gladko dobili Čehi s 36:20. Filip Jicha s šestimi goli je bil najboljši strelec Čehov, Hichem Daoud s sedmimi pa Alžircev.

V osmini finala se bodo v nedeljo pomerili Avstrija - Katar, Slovenija - Makedonija, Hrvaška - Brazilija in Španija - Tunizija, v ponedeljek pa Francija - Argentina, Švedska - Poljska, Islandija - Danska in Egipt - Nemčija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.