Šport
18 ogledov

Španci "pomalical" Slovence

David Špiler, Marko Bezjak EPA
Slovenski rokometaši so doživeli poraz proti Španiji. Slednja je prišla do pete zmage, tokrat je slavila s 30:26.

Izbranci Borisa Denića so pred zadnjim kolom skupine A potrebovali zmago z vsaj tremi zadetki proti Španiji, če so se želeli uvrstiti na prvo mesto. Aktualni svetovni prvaki pa niso dovolili presenečenja, večino tekme so zanesljivo vodili. Slovenska izbrana vrsta je tako osvojila tretje mesto v skupini in se bo v osmini finala pomerila z Makedonijo.

Španci so si odločilno prednost priigrali ob koncu prvega polčasa, ko so Slovenci lahkomiselno zastreljali dve sedemmetrovki - zgrešila sta Jure Dolenec in Dragan Gajić. V začetku zadnje minute prvega polčasa so slovenski igralci tako že zaostajali z 9:14, na odmor pa odšli z rezultatom 10:14. Razliko štirih zadetkov so večji del drugega polčasa rokometaši iz Pirenejskega polotoka mirno ohranjali. Dobri dve minuti pred koncem dvoboja je Marko Bezjak Slovenijo sicer popeljal na minus dva (25:27), a prava priložnost za preobrat se slovenskim rokometašem, ki so skozi celotno tekmo znova imeli veliko težav z visoko obrambo tekmecev, ni ponudila. 

V slovenski izbrani vrsti je bil znova najbolj učinkovit Gajić s petimi goli, Jure Natek, Bezjak in Dolenec so dosegli štiri zadetke.

Enostavno pojedel jih je

"Danes smo proti Španiji odigrali dobro in kakovostno obrambo, imeli smo tudi razpoloženega vratarja Prošta, a pokopala nas je nezbranost v napadu," je bil kritičen selektrov Boris Denić. "Priigrali smo si veliko priložnosti, iz njih pa je potrebno dosegati tudi gole. Odločila so posamične sposobnosti španskih rokometašev, ki so v fazi napada in strelov na gol kakovostnejši od nas, tako da so tudi zasluženo zmagali."

Miha Žvižej razloge za poraz vidi v izjemnem španskem vratarju: "O osmini finala nismo razmišljali, Špance smo želeli premagati. V prvem polčasu nas je pokopal vratar Perez de Vargas, ki ga že dlje časa opazujem in je na dobri poti, da postane eden najboljših vratarjev na svetu, on nas je danes enostavno 'pojedel' in je najbolj zaslužen za špansko zmago."

"Za nami je zahtevna tekma, z njenim razpletom pa sem zelo zadovoljen. Slovenci gojijo povsem drugačen slog igre od naše, v njej je veliko sijajnih posameznikov, ki so močni v igri ena na ena. Za nas je to pomembna zmaga, v osmino finala gremo s petimi zmagami, ta izkupiček nas navdaja z optimizmom pred tekmami na izpadanje," pa je bil po zmagi svojih varovancev zadovovljen španski selektor Manolo Cadenas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.