Šport
22 ogledov

Španci pripravljeni na hitre Slovence

Španski rokometaši EPA
"Ne bomo delali nobenih kalkulacij. Moramo premagati Slovenijo in v tem primeru ostali rezultati ne bodo več pomembni," je pred današnjo tekmo zadnjega kola skupinskega dela odločen španski selektor Manolo Cadenas.

"Slovencev nikakor ne smemo podcenjevati, saj njihov rokometaši igrajo v močnih evropskih klubih. Moramo biti osredotočeni, saj nas lahko poraz drago stane," je previden krožni napadalec španske reprezentance Julen Aguinagalde, ki bo na današnjem obračunu proti četi Borisa Denića (ob 15. uri) skupaj s soigralci napadal novo zmago.

Štirje s težavami 

Španci so v prvih štirih krogih zabeležili štiri zmage, kljub temu pa si danes ne smejo privoščiti visokega poraza, saj bi lahko zdrsnili na tretje mesto v skupini. Selektor Manolo Cadenas je včeraj potožil zaradi določenih zdravstvenih težav, a naj bi danes njegova izbrana vrsta vendarle zaigrala v popolni zasedbi: "Antonio García, Canellas, Chema Rodriguez in Raúl Entrerríos imajo določene težave, vendar bodo vsi štirje bržkone zaigrali."

Zaustaviti hitro igro Slovencev 

Španci se želijo s prvim mestom v skupini izogniti zahtevnemu tekmecu v osmini finala, proti Slovencem pa bodo skušali še dvigniti nivo agresivnosti v obrambi. "Naša obramba mora biti še bolj čvrsta, saj bomo le tako lahko konkurenčni najboljšim. Slovenci igrajo zelo hitro in izkoriščajo svoje prednosti. Izogibajo se fizičnim kontaktom v napadu in igrajo zelo kombinatorno," je poudaril steber španske obrambe Viran Morros.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.