Šport
35 ogledov

Vugrinec: "Gajić je stroj"

Renato Vugrinec Makedonija trening Katar 2015 EPA
Jutrišnji dvoboj osmine finala svetovnega rokometnega prvenstva med Slovenijo in Makedonijo (16.30) bo še posebej čustven za Renata Vugrinca, ki napoveduje, da se bo obnašal kot pravi profesionalec.

"Ne mislim veliko govoriti o tej tekmi. Sem profesionalec in seveda se bom boril za zmago makedonske reprezentance," je pred jutrišnji obračunom proti reprezentanci svoje domovine odločen Renato Vugrinec, ki v Katarju nosi dres z makedonskim državnim grbom.

Izbrali so si Slovence

"V pogovoru s strokovnim štabom smo se odločili, da nam Slovenija najbolj ustreza, zato smo proti Avstriji igrali zelo zavzeto. Dobro vem, da ima Slovenija odlična reprezentanca, ki je zagotovo prihranila nekaj moči za odločilne boje. To bo šesta tekma za obe ekipi, tako da bo do izraza prišla tudi utrujenost, vendar je četrtfinale velik izziv," je pojasnil Vugrinec.

Bodo odločili vratarji? 

Dolgoletni slovenski reprezentant se najbolj boji Dragana Gajića: "Igra Slovenije je enaka kot pred leti. Nimajo klasičnih strelcev, igra pa temelji na hitrosti in tehniki. Krilni igralci so fantastični, Dragan Gajić pa je pravi stroj za doseganje zadetkov. Prepričiti moramo njihove hitre prehode v napad. Pomembna bo igra v obrambi, odločilno vlogo pa bi po mojem mnenju znali imeti vratarji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.