Tudi Lakovič prihaja v Stožice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Galatasaray Jake Lakoviča je v finalu kvalifikacijske skupine A za uvrstitev v Evroligo z 71:63 ugnal Lietuvos Rytas in se uvrstil v skupino D, kjer ga čaka obračun z Union Olimpijo. Iz skupine B si je napredovanje zagotovil Spirou Basket.
Oglej si celoten članek

Z ekipo Galatasaraya bo v Stožicah tako gostoval tudi kapetan Slovenije Jaka Lakovič, ki je bil pred začetkom sezone v kombinacijah za prihod k Union Olimpiji. Turki so se v finalu kvalifikacijske skupine A za uvrstitev v Evroligo proti ekipi Aleksandra Džikića Lietuvos Rytasu sicer hitro znašli v zaostanku in po prvi četrtini zaostajali s 13:21. Do polčasa pa so izid že spreobrnili v svojo korist in vodili s 30:28. Galatasaray v drugem polčasu prednosti ni več izpustil iz svojih rok in se prvič v svoji zgodovini uvrstil v Evroligo. Prvi strelec Turkov je bil Preston Shumpert, ki je s klopi prispeval 14 točk, Lakovič pa jih je v slabih 30 minutah dodal 10 in pet podaj ter zbral še tri skoke. Ob Union Olimpiji in Galatasarayu bodo v skupini D igrali še Barcelona (Erazem Lorbek), Prokom, Siena in Unics.

Iz skupine B, ki se je igrala v belgijskem Charleloiju, se je v Evroligo (skupino C) prebil domači Spirou Basket, ki je bil v finalu z 79:53 boljši od češkega Nymburka. Eden izmed delivcev pravice je bil tudi slovenski sodnik Sašo Pukl.

Kvalifikacije za Evroligo, finale:

Skupina A, Vilna:

Lietuvos Rytas : Galatasaray 63:71 (40:52, 28:30, 21:13)
Seibutis 15, Jeretin 12; Shumpert 14, Andrić in Shipp 12,

Skupina B, Charleloi:

Spirou Basket : Nymburk 79:53 (54:36, 34:21, 15:13)
Hill 21, Mallet 18, Green 12; Lawrence 10, Wilson 9

V Evroligo sta se uvrstila Galatasaray in Spirou Basket.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:30 2. Oktober 2011.

    Raje bi ga videl, da bi zadeval za Olimpijo.. :P

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.