Tudi latvijski zvezdnik razočaran zaradi Dončića in Slovenije

Foto: Profimedia
Nenastop Slovenije na naslednjem SP odmeva tudi zunaj meja.
Oglej si celoten članek

Med tistimi, ki ne bodo zaigrali na naslednjem svetovnem prvenstvu, je tudi evropski prvak Slovenija. Majhnim državam, ki ne premorejo širokega izbora kakovostnih košarkarjev, jo je sicer zagodel predvsem spor med vodilnimi možmi Evrolige in Fibe ter vztrajanje slednjih na formatu kvalifikacij, ki ne omogoča udeležbe najboljšim.

Zaradi tega si je Fiba na grbo nakopala kar nekaj jeznih ljubiteljev košarke, svoje mnenje pa ne skrivajo tudi nekateri košarkarji. Med tistimi, ki je bil razočaran zaradi izpada Slovenije, je bil tudi Davis Bertans, nekdanji košarkar Uniona Olimpije in zdaj član NBA ekipe San Antonio Spurs.

Nemoč Debakel Slovenije, prekinjen niz dolg 21 let

"To je dosežek Fibe. Na svetovnem prvenstvu bi morale igrati najboljše reprezentance, a evropskih prvakov ne bo tam," je zapisal Bertans in tako pokomentiral zapis, da na naslednjem SP in najverjetneje tudi na OI 2020 ne bo Luke Dončića. Prav tako ga ne bo na naslednjih kvalifikacijskih tekmah za EP, če bosta Fiba in Evroliga vztrajali na svojih pozicijah.

Prav Latvija bo sicer naslednji tekmec Slovenije v kvalifikacijah. Tekma bo na sporedu v nedeljo, obe reprezentanci pa sta pred 14 meseci poskrbeli za izjemen obračun v četrtfinalu EuroBasketa. Slovenci so takrat po težkem boju izločili Latvijce, na koncu pa prišli tudi do zlatega odličja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:08 30. November 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.