Tudi Oblak bo na račun dobil manj denarja

Foto: Epa jan oblak
Predsednik španskega La Lige je spregovoril o finančnih posledicah novega koronavirusa.
Oglej si celoten članek

Španski klubi bodo morali zaradi gospodarske krize po pandemiji novega koronavirusa v naslednji sezoni znižati plače nogometašem, je po poročanju španskih medijev povedal pri mož najvišje španske lige Javier Tebas. "Nobene druge izbire ne bo," je zatrdil.

"Moramo biti realistični. Klubi ne morejo sanjati, prestopi in pogodbe, ki bi presegali denarne zmožnosti klubov, ne bodo dovoljeni," je med drugim zatrdil Tebas.

Dodal je, da bodo morale ekipe la lige, ene izmed petih najmočnejših na svetu, več pozornosti posvetiti mladim generacijam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Premiera in španska druga liga naj bi se ponovno začeli 12. junija, vendar tega pristojne španske oblasti še niso potrdile. V igri je tudi ogromno denarja, po nekaterih ocenah bi predčasen zaključek prvenstva stal prek milijarde evrov, če bi se sezona odvila do konca, pa je ocenjena izguba v višini 300 milijonov.

Španija je z okrog 230.000 okuženimi in 27.000 mrtvimi najbolj prizadeta sveta v tej pandemiji. Po navedbah la lige je bilo v zadnjih dnevih pozitivnih osem od 2500 igralcev in članov osebja prve in druge lige.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.