Tudi Evropa kot NBA - tekem ne bo!

Foto: Epa
Foto: Epa
Ligaška košarka v naši državi je v celoti ustavljena.
Oglej si celoten članek

Košarkarska zveza Slovenije do nadaljnjega prekinja vsa ligaška tekmovanja, je sporočila ta krovna panožna organizacija.

 

Nadaljevala se bodo, ko bdo pristojni državni organi ocenili, da obstajajo pogoji za ponovno zbiranje oseb na javnih prireditvah v zaprtih prostorih.

V času prekinitve tekmovanj bo delovanje Košarkarske zveze Slovenije na ostalih področjih potekalo nemoteno, so še sporočili iz KZS.

Večina slovenskih medijev danes poroča, da je med kandidati za novega slovenskega košarkarskega selektorja 50-letni Grk Dimitris Itudis, trenutno trener CSKA Moskve. Vodstvo KZS je potrdilo, da potekajo pogovori, hkrati pa je za STA dodalo, da Itudis ni edini kandidat.

Foto: Epa Dimitris Itudis

Košarkarska zveza Slovenije budno spremlja položaj v svetu zaradi koronavirusa, saj je lahko to eden od razlogov za imenovanje novega selektorja. Če bodo na primer olimpijske igre odpovedane, bodo s tem v vodo padle tudi olimpijske kvalifikacije v Kaunasu konec junija, ki bi morale biti naslednja akcija slovenskih košarkarjev. V tem primeru bo KZS počakala z imenovanjem selektorja, saj bi imela reprezentanca nato naslednji tekmi šele konec novembra letos.

Slovenija pod vodstvom Rada Trifunovića je februarja začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021. V prvih dveh nastopih je zabeležila poraz in zmago; klonila je na Madžarskem, v Kopru pa je šele v zadnji četrtini strla odpor Avstrije.

Šok! Vsaj začasno konec sezone za Dončića, takšno je bilo slovo

Zaradi koronavirusa je tekmovanje prekinjeno tudi v košarkarski Evroligi in EuroCupu. Vodstvo tekmovanj bo budno spremljalo razvoj dogodkov in sporočilo nadaljnje ukrepe, je zapisalo v sporočilu za javnost.

Nekaj ur pred tem je vsa tekmovanja prekinila tudi Mednarodna košarkarska zveza (Fiba).

Vodstvo košarkarske lige ABA je do nadaljnjega odpovedalo vse tekme. To velja tako za elitno ligo Aba kot za ligo ABA 2.

Redni del tekmovanja v obeh konkurencah bi se moral končati ta teden. Slovenska predstavnika v ligi ABA 2, Rogaška in Helios Suns, sta imela zadnjo tekmo na sporedu danes v Rogaški Slatini, Koper Primorska, Cedevita Olimpija in Krka pa v soboto oziroma nedeljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.