Šport > Košarka
2922 ogledov

Vsaj začasno konec sezone za Dončića, takšno je bilo slovo

luka dončić Epa
Tekma Dallasa in Denverja je bila v tretji četrtini potisnjena v drugi plan. Dončić in kolegi so sicer slavili s 113:97.

Luka Dončić in soigralci so zaigrali drugič v dveh dneh, tokrat so gostili Denver, že nekaj časa natolčeni slovenski zvezdnik pa je moral tokrat zaigrati brez pomoči kopice pomembnih soigralcev, manjkali so Kristaps Porzingis, Dorian Finney-Smith, Jalen Brunson in Seth Curry, sezono pa je zaradi poškodovane ahilove tetive že končal tudi Dwight Powell.

Bilo je povsem jasno, da bo tako večina reči pri domačih v napadu potekala preko Slovenca. Po odločiitvi vodilnih mož lige je bila to sicer najverjetneje zadnja tekma pred navijači, za nekaj časa bodo moštva zaradi širitve koronavirusa morala igrati pred praznimi tribunami.

Gostje iz Colorada so bolje odprli tekmo, si predvsem po zaslugi Paula Millsapa, ki je v prvi četrtini zbral 12 točk, priigrali nekaj naskoka, a sta domače z zadetima trojkama na 27:29 približala Tim Hardaway Jr. in Maxi Kleber. Prvega ni ustavila niti minuta odmora, po njej je nanizal še dva uspešna meta za tri točke, Dallas pa je tako v drugo četrtino vstopil s prednostjo 33:29.

Dončić v drugi polovici prve četrtine ni stopil na parket, se je pa s klopi v igro vrnil na začetku druge. Odprl jo je z atraktivnim zabijanjem. Pri tem se je vsaj nekoliko udaril že na poškodovano desno zapestje.

Domači so predvsem po zaslugi Bobana Marjanovića, ki je tekmo celo začel v prvi peterki, povedli za osem točk. V eni izmed akcij je Bobi celo ukradel žogo Nikoli Jokiću in nato zabil, a je s tem rojaka tudi ujezil. Ta je z dodatno motivacijo zaigral v napadu, po njegovi pirueti in košu pa se je na semaforju izpisal izid 48:46. 

Luka je odgovoril z dvema ukradenima žogama in petimi zaporednimi točkami, še več pa bi jih dosegel, če bi bil natančen pri prostih metih, V prvem polčsu je zgrešil vse pet metov s črte prostih metov, a kljub temu zbral 16 točk. Dončić si je sicer še pred glavnim odmorom prislužil tudi tehnično napako. Sodniki niso dosodili prekrška nad njim, sam je v jezi zamahnil proti enemu izmed njih in si za to kretjo prislužil kazen. V zadnji akciji druge četrtine je sicer prodrl pod koš in z asistenco našel Willieja Cauley-Steina, ki je šest desetink pred piskmo sirene zadel za 57:50.

Dončić je s košem in zadetim dodatnim prostim metom, po njem je ironično stisnil pesti in dvignil roke, poskrbel za 63:54, vendar so se kasneje tekmeci znova približali le na dve točki zaostanka, kar je prisililo trenerja Ricka Carlisla v novo minuto odmora.

V tem času je prišla novica, da je sezona NBA suspendirana. Tekma se je sicer nadaljevala, a se je videlo, da igralci niso z glavami pri stvari. Denver je sicer prevzel pobudo in si prigral prednost, ki pa so jo domači uspeli izničiti ob koncu četrtine.

Denver je pred zadnjimi 12 minutami (morda tudi v sezoni) vodil s 85:84, a je domačim hitro uspelo narediti preobrat. V drugo polovico zadnje četrtine so Mavericks vstopili s petimi točkami prednosti, nato pa je Luka zadel za 100:93. Ta je med tekmo vseskozi iskal Marjanovića, ki je pridno polnil svojo statistiko. Ta je prišel do največje minutaže v sezoni, z 31 točkami (17 skoki) pa je tudi prišel do dosežka kariere. Srbski orjak je minuto in pol pred koncem zadel za 109:97.

Dončić je k zmagi prispeval 28 točk, 6 ulovljenih žog, 9 asistenc in dve ukradeni žogi. Jamal Murray je pri poraženci dosegel 23 točk, Will Barton 23, Vlatko Čančar pa ni stopil na parket.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice