Šport > Košarka
1564 ogledov

Luka se je spogledoval s 40-ico

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Dallasa so doživeli še drugi poraz zapovrstjo. Tudi tokrat so bili neuspešni v sami končnici dvoboja.

Dallas je po bolečem porazu proti Indiani, ki je prekinila niz zmag Mavericksov, čakal teksaški obračun s San Antoniom. Še nekaj ur pred tekmo je bil nastop Luke Dončića vprašljiv, tokrat je imel težave z zapestjem desne roke, a je ob odsotnosti številnih soigralcev (Dwight Powell, Seth Curry, Jalen Brunson, Michael Kidd-Gilchrist, Willie Cauley-Stein) po pričakovanjih stisnil zobe.

V prvi polovici prve četrtine so gledalci v San Antoniu spremljali izenačen dvoboj, po trojki 21-letnega Slovenca je Dallas sicer povedel z 10:7. Luka je odigral manj kot šest minut, nato pa ge je Rick Carlisle poklical na klop. Izid je bil kasneje izenačen pri 12:12, a sta bila nato pri metih za tri točke uspešna Delon Wright in Tim Hardaway Jr. za +6 Dallasa.

Dončić se je v igro vrnil po treh minutah počitka, do konca četrtine pa je dosegel sedem od devet točk gostov.

Ti so vodili z 29:24, a je nato razpoloženi Italijan Marco Balinelli v zadnji sekundi četrtine zadel težko trojko preko Bobana Marjanovića, žoga se je odbila od obroča, se odbila v zrak, a nato vseeno našla pot skozi mrežico.

Poškodovano zapestje na desni roki vsaj v prvem polčasu ni oviralo Dončića, ta je zadel še svojo tretjo trojko iz prav toliko metov, nato pa je sledila še odlična asistenca do Maxija Kleberja za vodstvo 37:29 in minuto odmora na zahtevo klopi San Antonia.

Ta ni pretirano pomagala, po četrtem uspešnem metu Slovenca iz petih poizkusov za tri točke se je na semaforju izpisal izid 52:41. A tu se je Dallasu nekoliko ustavilo, Spurs so se z delnim izidom 8:0 znova približali. Domači so v zadnji minuti s trojko imeli priložnost celo izenačiti, a niso bili natančni, na drugi strani igrišča pa je po sedmi Dončičevi asistenci za novih šest točk razlike izza črte poskrbel Dorian Finney-Smith. Končni izid polčasa 54:59 je z enim zadetim prostim metom postavil DeMar DeRozan.

Luka je pred tretjo četrtino zbral že 18 točk, pet ulovljenih žog in sedem podaj, drugi polčas pa je odprl z novo trojko in natančno asistenco za zabijanje Finney-Smitha, ki je zaigral po nekaj tekmah počitka zaradi poškodbe kolka.

Isti igralec je nato poskrbel že za +13 gostov, vendar so gostitelji v naslednjih napadih zadeli dva zaporedna meta za tri točke ter prišli do skoka v napadu in koša za nov delni izid 8:0. Domači so kasneje ob odsotnosti Dončića že izenačili na 71:71, v zadnjo četrtino, ko se je po dolgem premoru na parket vrnil prvi strelec Dallasa, pa so vstopili z dvema točkama zaostanka.

Ta se je spremenil v prvo vodstvo na tekmi, gostje v prvih dveh minutah zadnjega dela igre niso dosegli koša, San Antonio pa je z dobro obrambo in hitrimi napadi povedel z 92:85. Luka je z novo trojko svojo ekipo po minuti odmora približal na -4, a naleta domačih ni bilo moč zaustaviti. Slabih sedem minut in pol pred koncem je moral Carlisle znova vzeti odmor, po trojki Belinellija so Spurs vodili že s 101:90. Dallasov met iz igre je do takrat v zadnji četrini znašal le 1/8, vseh pet točk, dve iz prostih metov, je prispeval Dončić.

Sledila sta dva prosta meta Courtneyja Leeja, prodor pod obroč in koš Dončića, nato pa še trojka Hardawayja Jr. za delni rezultat 7:0. Vse skupaj ni pomagalo, po nekaj slabih odločitvah v napadu in napakah, so domači v zadnji dve minuti vstopili z zaostankom s 103:112. Luka je nato zgrešil trojko, na drugi strani pa je bil natančnejši LaMarcus Aldridge. Minuto in pol pred koncem so Ostroge tako vodile za 12 točk, vsega je bilo pravzaprav že konec. Po zadnjem pisku sirene je bilo 119:109.

Pri domačih je Aldridge zbral 24 točk, Rudy Gay 17, Belinelli 16. Prvi in tretji sta se v kader San Antonia po poškodbah vrnila prav pred tekmo z Dallasom. Pri tem se je Dončić strelsko približal štiridesetici, v svojo statistiko je vpisal 38 točk, sedem skokov, osem asistenc in dve ukradeni žogi. Njegov met iz igre je bil 50-odstoten (13/26, od tega 6/13 za tri točke).

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice