Tudi tako so poskušali ustaviti Dončića

Foto: Epa Luka Dončić
Po udarcu je Dončić dosegel le še dve točki.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je na dvoboju proti Bostonu blestel v prvem polčasu in ob odličnem metu iz igre, zadel je 5 od sedmih poizkusov, k vodstvu domače ekipe prispeval 13 točk.

S tem je verjetno stopil na žulj marsikateremu navijaču Bostona, odzvali pa so se tudi košarkarji. Ti niso izbirali sredstev za to, da bi ustavili razpoloženega Slovenca. Na začetku tretje četrtine je tako na sceno stopil Jaylen Brown, ki se je odločil novincu pokazati, kje mu je mesto.

Ko je Dončić ukradel žogo in nato v protinapadu izvrstno podal do DeAndreja Jordana, ki mu na položaju centra ni bilo težko zabiti žoge skozi obroč, se je kmalu zatem znašel na parketu. Domači gledalci so pozdravljali njegovo hitro akcijo in 19-letni rookie je gledal proti tribunam, ko se mu je na pot postavil Brown ter ga z ramo spravil na tla. Sodniki so si ogledali posnetek in Brownu kasneje dosodili tehnično napako. Navijači Bostona se na socialnih omrežjih z odločitvijo niso strinjali, drugi so prepričani, da si je vse skupaj zaslužil.

Dončić v nadaljevanju dvoboja ni več dosegel koša iz igre (0/4), dodal je še dva zadeta prosta meta.

Zmaga Luka poslal zvezdnika v prazno

Dallas se je sicer po drugi zaporedni zmagi pridružil ekipam, ki imajo na Zahodu polovični izkupiček. Moštvo iz Teksasa je zabeležilo 9 zmag in prav toliko porazov, pri 50 odstotkih pa sta še New Orleans Pelicans (10:10) in Houston Rockets (9:9), osmi Sacramento, ki tako zaseda zadnje mesto, ki še vodi v končnico, ima zmago več (10:9) od Dallasa.  

Naslednjo tekmo bo Dončićeva ekipa igrala v noči na četrtek po slovenskem času v gosteh s Houston Rockets, Miami Gorana Dragića pa bo v noči na ponedeljek nastopil v Torontu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.