Tudi tenis žrtev koronavirusa

Foto: Epa tenis žogica
V svetu profesionalnega tenisa so do 20. aprila prekinili vse aktivnosti.
Oglej si celoten članek

Krovna moška teniška zveza (ATP) je zaradi želje po preprečevanju nadaljnjih okužb z novim koronavirusom prekinila vse tekmovalne procese pod svojim okriljem za šest tednov, so pri ATP sporočili v izjavi za javnost. S tem so odpovedali vse turnirje najvišje ravni ATP ter nižje ravni serije challenger do 20. aprila.

V sklop teh sodita tudi največja turnirja v tem časovnem obdobju, mastersa v Miamiju in Monte Carlu, med drugim pa bodo odpadli še turnirji v Houstonu, Marakešu, Barceloni in Budimpešti.

"To ni odločitev, ki smo jo sprejeli zlahka. Gre za velik udarec tako za turnirje kot za igralce in predvsem navijače po svetu. Verjamemo pa, da smo potrebovali to odgovorno odločitev, da zaščitimo zdravje tako igralcev, delavcev kot širše teniške družine ter da ohranjamo javno zdravje v luči pandemije," je sporočil Andrea Gaudenzi, direktor ATP.

Nepreklicna prepoved pomeni, da bosta prekinjena tudi turnirja serije challenger v Kazahstanu in Južni Afriki. Podobni odločitvi bosta morali v kratkem sprejeti tudi krovna ženska teniška zveza (WTA) in Mednarodna teniška zveza (ITF).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.