Šport
93 ogledov

Tudi tenis žrtev koronavirusa

tenis žogica Epa
V svetu profesionalnega tenisa so do 20. aprila prekinili vse aktivnosti.

Krovna moška teniška zveza (ATP) je zaradi želje po preprečevanju nadaljnjih okužb z novim koronavirusom prekinila vse tekmovalne procese pod svojim okriljem za šest tednov, so pri ATP sporočili v izjavi za javnost. S tem so odpovedali vse turnirje najvišje ravni ATP ter nižje ravni serije challenger do 20. aprila.

V sklop teh sodita tudi največja turnirja v tem časovnem obdobju, mastersa v Miamiju in Monte Carlu, med drugim pa bodo odpadli še turnirji v Houstonu, Marakešu, Barceloni in Budimpešti.

"To ni odločitev, ki smo jo sprejeli zlahka. Gre za velik udarec tako za turnirje kot za igralce in predvsem navijače po svetu. Verjamemo pa, da smo potrebovali to odgovorno odločitev, da zaščitimo zdravje tako igralcev, delavcev kot širše teniške družine ter da ohranjamo javno zdravje v luči pandemije," je sporočil Andrea Gaudenzi, direktor ATP.

Nepreklicna prepoved pomeni, da bosta prekinjena tudi turnirja serije challenger v Kazahstanu in Južni Afriki. Podobni odločitvi bosta morali v kratkem sprejeti tudi krovna ženska teniška zveza (WTA) in Mednarodna teniška zveza (ITF).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.