Tudi v La Ligi prirejajo tekme

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu je sprožil preiskavo dogodkov na tekmi med Levantejem in Zaragozo, ki je bila odigrana pred več kot tremi leti.
Oglej si celoten članek

Zaragoza se je s takratno zmago z 2:1 izognila izpadu iz prve lige. Tožilstvo razpolaga z dokazi, da je bil izid prirejen, v preiskavi pa se je znašlo več kot 20 udeležencev tekme.

Kot je poročal časnik As, so predstavniki protikorupcijskega urada več kot 20 zdajšnjih in nekdanjih nogometašev in funkcionarjev obeh klubov povabili na zaslišanje za razjasnitev nenavadnih okoliščin v zvezi z omenjeno tekmo. Sporna tekma je bila 21. maja na stadionu Levanteja Ciudad de Valencia. Nekateri od povabljencev so se znašli v vlogi prič, drugi pa v vlogi preiskovancev.

Tožilstvo je v zvezi s tekmo na stavnicah zaznalo nenavadne vzorce, razpolaga pa tudi z obremenilnimi telefonskimi prisluhi ter bančnimi nakazili večjih vsot denarja. Španski organi pregona sumijo, da je Zaragoza v omenjeni sezoni priredila izide treh tekem.

Preiskavo španskih oblasti je podprlo zdajšnje vodstvo kluba. "Trenutno v naših vrstah igra le en nogometaš, ki se je udeležil omenjene tekme. Podpiramo preiskavo, naša vrata so odprta in smo pripravljeni v celoti sodelovati v boju proti korupciji," je sporočil predsednik Zaragoze Christian Lapetra. Prizadevanja za transparentnost v španskem nogometu je podprl tudi takratni predsednik kluba Agapito Iglesias z besedami, da je treba odpraviti "ves ta nered v profesionalnem nogometu".

Zaragoza je trenutno na 13. mestu v španski drugi ligi, Levante pa je na 16. mestu prvoligaške lestvice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.