Tunizija eno leto brez Davisovega pokala

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mednarodna teniška zveza (ITF) je za eno leto izključila Tunizijo iz Davisovega pokala.
Oglej si celoten članek

Zveza ITF se je za izrek prepovedi tunizijskih nastopov v sezoni 2014 odločila, ker je tunizijska teniška zveza enemu od svojih igralcev, Maleku Jaziriju prepovedala, da bi se pomeril z enim od izraelskih tenisačev.

Oktobra je Malek Jaziri pred četrtfinalnim nastopom na turnirju v Taškentu prejel pismo tunizijske teniške federacije, v katerem mu je ta ukazala, da ne sme odigrati dvoboja z Izraelcem Amirjem Weintraubom. Devetindvajsetletni Jaziri, ki je z 215. mestom na lestvici ATP najboljši tunizijski teniški igralec, je takrat dvoboj predal, izgovoril pa se je na poškodbo kolena.

Tunizijec se je vzdržal

Zveza ITF je na zasedanju soglasno podprla suspenz za Tunizijo z izjemo tunizijskega delegata, ki se je glasovanja vzdržal. "Ne v športu ne v družbi ni prostora za predsodke. Takšnega ravnanja ne bomo tolerirali," je bil odločen predsednik ITF, Francesco Ricci Bitti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.