Šport
21 ogledov

Tunizija eno leto brez Davisovega pokala

Malek Jaziri Tunizija Reuters
Mednarodna teniška zveza (ITF) je za eno leto izključila Tunizijo iz Davisovega pokala.

Zveza ITF se je za izrek prepovedi tunizijskih nastopov v sezoni 2014 odločila, ker je tunizijska teniška zveza enemu od svojih igralcev, Maleku Jaziriju prepovedala, da bi se pomeril z enim od izraelskih tenisačev.

Oktobra je Malek Jaziri pred četrtfinalnim nastopom na turnirju v Taškentu prejel pismo tunizijske teniške federacije, v katerem mu je ta ukazala, da ne sme odigrati dvoboja z Izraelcem Amirjem Weintraubom. Devetindvajsetletni Jaziri, ki je z 215. mestom na lestvici ATP najboljši tunizijski teniški igralec, je takrat dvoboj predal, izgovoril pa se je na poškodbo kolena.

Tunizijec se je vzdržal

Zveza ITF je na zasedanju soglasno podprla suspenz za Tunizijo z izjemo tunizijskega delegata, ki se je glasovanja vzdržal. "Ne v športu ne v družbi ni prostora za predsodke. Takšnega ravnanja ne bomo tolerirali," je bil odločen predsednik ITF, Francesco Ricci Bitti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.