Šport
22 ogledov

Slovenci proti JAR obstali z velikih 4:1

blaž kavčič EPA
Slovenska teniška reprezentanca je doboj prve evro-afriške skupine Davisovega pokala proti Južnoafriški republiki dobila s skupnih 4:1 in si zagotovila obstanek.

Slovenska teniška reprezentanca si je že po dveh dneh obračuna I. evro-afriške skupine Davisovega pokala proti Južnoafriški republiki zagotovila zmago, danes pa sta bila na sporedu le še revialna dvoboja. Janez Semrajc je gladko s 6:2 in 6:4 premagal prvega igralca JAR, Rika De Voesta, in povišal na 4:0, Blaž Rola pa je nato dvoboj predal.

Zadnji dan Davisovega pokala v Tivoliju se je zaradi dežja začel z zamudo, ki pa Semrajca ni prav nič spravila iz tira. Čeprav je zaigral s številko 1 v južnoafriški ekipi De Voestom, je v boju na dva dobljena niza po eni uri in minuti igre slavil gladko zmago. Začel je silovito in prvi niz z dvema "breakoma" dobil s 6:2, v drugem pa je tekmec nekoliko popravil svoj začetni udarec, tako da sta bila izenačena do 4:4, nato pa je Ljubljančan izkoristil prvo priložnost za odvzem servisa in povedel s 5:4, na svoj servis pa je igro gladko dobil.

"Igram za veselje"

Kapetan reprezentance Blaž Trupej je že v soboto napovedal, da je ta čas Semrajc v zelo dobri formi in da kaže dobre igre na treningih. "Lahko rečem, da sem ves zadnji mesec zelo dobro igral. Potem ko sem se odločil, da bom kariero nadaljeval, sem ves čas nizal zelo dobre rezultate. Z veseljem sem se odzval povabilu kapetana Trupeja za nastop v Davisovem pokalu, saj mi je povedal, da določeni igralci ne bodo igrali. Tudi na treningih sem res kazal dobro igro, trenirali smo sicer na Dolgem mostu na malo hitrejši podlagi, ki meni osebno bolj odgovarja, od petka naprej pa nisem veliko vadil, saj je bilo treba fante spodbujati s klopi," je po današnjem dvoboju povedal Ljubljančan, ki prav tako ni dopustil, da bi Južnoafričani pod Rožnikom dobili vsaj kakšen niz.

Za dvoboj se mu ni bilo težko motivirati, čeprav ni igral "žive točke". "Sam igram za veselje in vsako tekmo mi je užitek odigrati. Šel sem v tekmo po zmago, o tem ni dvoma, naj gredo Južnoafričani s petardo domov," si je v smehu zaželel Semrajc in dodal: "Je pa res, da morda pri teh pomembnih točkah, ki sem jih dobival, ne pri meni ne s tribun ni bilo toliko žara, kot pa če bi igral 'živo točko'. To je razumljivo."

Rola se je slabo počutil

V drugem dvoboju dneva zadnjega dne tekmovanja, v katerem Slovenci tekmecem niso oddali niti niza, sta se merila Rola in Nikala Scholtz. Tekmeca sta odigrala pet iger, nato pa je Rola pri vodstvu s 3:2 zaradi slabega počutja dvoboj predal in Južnoafričanom je v uteho le pripadla ena točka.

"Janez je danes odigral dober dvoboj, povsem korektno. Premagal je njihovega prvega igralca in nam priigral četrto točko. Rola pa se je že zjutraj slabo počutil, a smo se vseeno skupaj odločili, da bo vsaj poskusil igrati. Potem pa je rekel, da se mu vrti, da se še slabše počuti in nismo želeli ničesar tvegati, da se ne bi še kaj zakompliciralo. Tekma ni imela prav nobenega pomena, zmagali smo že včeraj, danes povedli s 4:0 in zato smo raje dvoboj predali," je po koncu dneva pojasnil kapetan Trupej.

Slovenci so tako pod Rožnikom izpolnili cilj in obstali v I. evro-afriški skupini, žreb nove sezone Davisovega pokala pa bo v sredo.

Davisov pokal, I. evro-afriška skupina, za obstanek, rezultati:

Slovenija : JAR 4:1

Janez Semrajc (Slo) : Rik de Voest (JAR) 6:2, 6:4;
Blaž Rola (Slo) : Nikala Scholtz (JAR) 3:2, predaja;

Sobota:
Blaž Rola/Blaž Kavčič (Slo) : Raven Klaasen/Nikala Scholtz (JAR) 7:5, 6:1, 7:6 (4);

Petek:
Blaž Rola (Slo) : Rik De Voest (JAR) 6:1, 6:4, 6:4;
Blaž Kavčič (Slo) : Ruan Roelofse (JAR) 6:1, 6:3, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.