Turnšek ni več predsednik Celja PL

Foto: Žurnal24 Tone Turnšek je še drugič odstopil z mesta predsednika RK Celje PL. (Foto: Barba
Tone Turnšek ni več predsednik rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Potem ko se je prvič poslovil leta 2007, se po vrnitvi 2010 zdaj poslavlja še drugič.
Oglej si celoten članek

V praksi sem še enkrat spoznal, da je potrebno imeti pri opravljanju tako pomembne funkcije v rokah tudi vzvode, potrebne za iskanje virov financiranja kluba. V sedanjih kriznih gospodarskih časih je to še bolj pomembno. Teh vzvodov kot upokojenec, ki ni več aktivno vpet v gospodarska dogajanja, nimam, zato mi je ta funkcija postala breme in ne več izziv.
Tone Turnšek
Tone Turnšek je upravnemu odboru in skupščini podal nepreklicno izjavo o odstopu. Turnšek namreč meni, da mora biti predsednik kluba predstavnik generalnega pokrovitelja, tako kot v zadnjih 20 letih.

"To sem spoznal v obdobju, ko sem ponovno prevzel predsedniško mesto, čeprav sem tak pomislek izrazil že pred sprejetjem funkcije. V praksi sem še enkrat spoznal, da je potrebno imeti pri opravljanju tako pomembne funkcije v rokah tudi vzvode, potrebne za iskanje virov financiranja kluba. V sedanjih kriznih gospodarskih časih je to še bolj pomembno. Teh vzvodov kot upokojenec, ki ni več aktivno vpet v gospodarska dogajanja, nimam, zato mi je ta funkcija postala breme in ne več izziv," je v sporočilu za javnost zapisal Turnšek.

"Na takšno odločitev ne vplivajo aktualna dogajanja v klubu, saj gre razvoj po pravi, edini možni poti, ki smo jo skupaj začrtali v vodstvu kluba. V klubu vladajo sicer pozitivni in dobri odnosi, kar pomeni, da moj odstop tudi ni povezan s kakšnimi nesoglasji. Nasprotno, tako ali drugače bom s tem klubom ostal večni prijatelj in njegov prvi navijač. Klub je v tem trenutku dobro organiziran in kljub omejenim sredstvom dosega najvišje standarde, pa naj gre za vodenje, delo z mladimi selekcijami, organiziranost tekem, komuniciranje kluba z različnimi javnostmi, humanitarno naravnanost ali novosti v organiziranosti. Te standarde dosegamo tudi z omejenimi sredstvi, z veliko entuziazma, in pri tem predsednik kluba nima posebnih skrbi," je pojasnil Turnšek.

K temu je dodal, da ima predsednik večjo vlogo pri pridobivanju potrebnih sredstev za celotno delovanje, "pri čemer pa je lahko po mojem mnenju uspešen le tisti, ki k delovanju prispeva pretežni del sredstev".

Turnšek tudi pravi, da je zdaj najboljši čas za odstop, saj klub stopa v novo obdobje delovanja in novega dviga. "Prav je, da se to zgodi z novimi ljudmi, ki so polni elana, saj bodo ti lahko pozneje spremljali razvoj in ga nadgrajevali. Tega pa sam dolgoročno ne bi več zmogel. V zadnjem obdobju smo sprejeli nekatere drastične in ključne zadeve ter na ta način postavili temelje za nadaljnje delovanje kluba. Zdaj pa je čas, da gradnjo prepustim tistim, v katere zaupam in v katere verjamem. Sam bom vsem tem in klubu še naprej stal ob strani ter jim pomagal po svojih najboljših močeh, k enakim dejanjem pa želim pozvati vso ožjo in širšo športno javnost, kjer se trenutno nabira preveč negativizma in strahu. Verjemite mi, klub je na pravi poti," je zaključil Turnšek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.