Šport
33 ogledov

Turnšek ni več predsednik Celja PL

Tone Turnšek je še drugič odstopil z mesta predsednika RK Celje PL. (Foto: Barba Žurnal24 main
Tone Turnšek ni več predsednik rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Potem ko se je prvič poslovil leta 2007, se po vrnitvi 2010 zdaj poslavlja še drugič.

V praksi sem še enkrat spoznal, da je potrebno imeti pri opravljanju tako pomembne funkcije v rokah tudi vzvode, potrebne za iskanje virov financiranja kluba. V sedanjih kriznih gospodarskih časih je to še bolj pomembno. Teh vzvodov kot upokojenec, ki ni več aktivno vpet v gospodarska dogajanja, nimam, zato mi je ta funkcija postala breme in ne več izziv.
Tone Turnšek
Tone Turnšek je upravnemu odboru in skupščini podal nepreklicno izjavo o odstopu. Turnšek namreč meni, da mora biti predsednik kluba predstavnik generalnega pokrovitelja, tako kot v zadnjih 20 letih.

"To sem spoznal v obdobju, ko sem ponovno prevzel predsedniško mesto, čeprav sem tak pomislek izrazil že pred sprejetjem funkcije. V praksi sem še enkrat spoznal, da je potrebno imeti pri opravljanju tako pomembne funkcije v rokah tudi vzvode, potrebne za iskanje virov financiranja kluba. V sedanjih kriznih gospodarskih časih je to še bolj pomembno. Teh vzvodov kot upokojenec, ki ni več aktivno vpet v gospodarska dogajanja, nimam, zato mi je ta funkcija postala breme in ne več izziv," je v sporočilu za javnost zapisal Turnšek.

"Na takšno odločitev ne vplivajo aktualna dogajanja v klubu, saj gre razvoj po pravi, edini možni poti, ki smo jo skupaj začrtali v vodstvu kluba. V klubu vladajo sicer pozitivni in dobri odnosi, kar pomeni, da moj odstop tudi ni povezan s kakšnimi nesoglasji. Nasprotno, tako ali drugače bom s tem klubom ostal večni prijatelj in njegov prvi navijač. Klub je v tem trenutku dobro organiziran in kljub omejenim sredstvom dosega najvišje standarde, pa naj gre za vodenje, delo z mladimi selekcijami, organiziranost tekem, komuniciranje kluba z različnimi javnostmi, humanitarno naravnanost ali novosti v organiziranosti. Te standarde dosegamo tudi z omejenimi sredstvi, z veliko entuziazma, in pri tem predsednik kluba nima posebnih skrbi," je pojasnil Turnšek.

K temu je dodal, da ima predsednik večjo vlogo pri pridobivanju potrebnih sredstev za celotno delovanje, "pri čemer pa je lahko po mojem mnenju uspešen le tisti, ki k delovanju prispeva pretežni del sredstev".

Turnšek tudi pravi, da je zdaj najboljši čas za odstop, saj klub stopa v novo obdobje delovanja in novega dviga. "Prav je, da se to zgodi z novimi ljudmi, ki so polni elana, saj bodo ti lahko pozneje spremljali razvoj in ga nadgrajevali. Tega pa sam dolgoročno ne bi več zmogel. V zadnjem obdobju smo sprejeli nekatere drastične in ključne zadeve ter na ta način postavili temelje za nadaljnje delovanje kluba. Zdaj pa je čas, da gradnjo prepustim tistim, v katere zaupam in v katere verjamem. Sam bom vsem tem in klubu še naprej stal ob strani ter jim pomagal po svojih najboljših močeh, k enakim dejanjem pa želim pozvati vso ožjo in širšo športno javnost, kjer se trenutno nabira preveč negativizma in strahu. Verjemite mi, klub je na pravi poti," je zaključil Turnšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.