Tvitosfera nori nad temi odločitvami

Foto: EPA
Foto: EPA
Zgodovinska zmaga Barcelone na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov buri duhove na svetovnem spletu. Osrednja tema pogovora so nekatere sporne sodniške odločitve.
Oglej si celoten članek

Barceloni je na domačem Camp Nouu uspel naravnost epski preobrat, ki se bo z zlatimi črkami zapisal v nogometno zgodovino. Aktualni španski prvak je postal prva ekipa, ki je v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi nadoknadila štiri gole zaostanka in se veselila napredovanja v naslednji krog.

Navijači katalonskega velikana se dan po tekmi veselijo enega največjih preobratov v vsej nogometni zgodovini, številni nasprotniki španskega velikana pa so ventil za jezo poiskali na družabnih omrežjih, kjer so se razvnele burne razprave o pristranskosti sojenja in domnevni zaroti po imenu Uefalona.



Tekmo na Camp Nouu, ki se je končala z izidom 6:1 v korist domače ekipe, je zaznamovalo več spornih odločitev. Poiskali smo nekaj najodmevnejših, ki bodo še nekaj časa kratile spanec navijačem pariškega velikana.

Prva se je zgodila v 11. minuti, ko je v domačem kazenskem prostoru padel Javier Mascherano in si pri tem pomagal z roko, vendar se sodnika nista odločila za najstrožjo kazen.

Prvi gol za Barcelono je sicer v tretji minuti srečanja dosegel Luis Suárez, v 40. pa je domači ekipi z avtogolom na pomoč priskočil Layvin Kurzawa.

V uvodnem delu drugega polčasa je prišel drugi sporni trenutek tekme, ko je glavni sodnik po prekršku Thomasa Meunierja nad Neymarjem pokazal na belo točko.

Nekateri so mnenja, da je brazilski reprezentant iskal kontakt z branilcem, ki se je tako rekoč zvrnil v kazenski prostor PSG-ja. Z enajstih metrov je bil natančen Lionel Messi.

Za veliko razburjenja je poskrbel prekršek Javierja Mascherana, ki je v kazenskem prostoru zrušil Ángela di Marío. Mascherano je po tekmi priznal, da je storil prekršek nad Argentincem, vendar ga je sodnik na srečo (ali nesrečo, odvisno od tega, za koga ste stiskali pesti!) spregledal.

''Jasno je, da sem storil prekršek nad Di Marío, vendar to ni razlog, da smo izločili PSG,'' je povedal obrambni vezist Barcelone.

Zadnja, in po mnenju marsikoga najspornejša odločitev na tekmi, pa se je pripetila v poslednji minuti rednega dela tekme.

Suárez je teatralno padel v kazenskem prostoru PSG-ja in igralski vložek popestril tako, da je najprej prijel za glavo, nato pa za vrat, čeprav o kakšnem močnejšem udarcu ni bilo ne duha ne sluha. Glavni sodnik je dosodil drugo enajstmetrovko v korist Barcelone, zadel je Neymar. 

PSG se je kljub zaostanku s 5:1 oklepal vstopnice za četrtfinale, nato pa je vse upe francoske ekipe z golom v 95. minuti pokopal Sergi Roberto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.