Tyson se je v boksarski svet vrnil z zmago

Foto: EPA
Foto: EPA
Mike Tyson se je kot zastopnik uspešno vrnil v boksarski svet.
Oglej si celoten članek

Američan Mike Tyson, nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji, se je vrnil v boks in kot zastopnik svetovnega prvaka v peresni kategoriji Argenisa Méndeza iz Dominikanske republike ohranil prvi naslov prvaka. V Veroni, v ameriški zvezni državi New York, je Méndez v osrednjem dvoboju boksarskega večera z Arashem Usmaneejem iztržil neodločen izid.

Sedeminštiridesetletni Tyson sedaj vodi svojo firmo Iron Mike Productions, v okviru katere skrbi že za več ducat boksarjev, med drugim tudi za Méndeza. Slednji je z neodločenim izidom v dvoboju z Usmaneejem, v Afganistanu rojenem Kanadčanom, ohranil pas svetovnega prvaka v peresni kategoriji.

Pestra kariera Železnega Mika

Tyson, ki je svojo športno pot zaznamoval s številnimi škandali in je pristal tudi za zapahi, je kot dvajsetletnik postal najmlajši svetovni prvak v težki kategoriji v zgodovini. Pred osmimi leti je imel zadnji poklicni dvoboj v karieri.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.