Šport
20 ogledov

Tyson se je v boksarski svet vrnil z zmago

mike tyson EPA
Mike Tyson se je kot zastopnik uspešno vrnil v boksarski svet.

Američan Mike Tyson, nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji, se je vrnil v boks in kot zastopnik svetovnega prvaka v peresni kategoriji Argenisa Méndeza iz Dominikanske republike ohranil prvi naslov prvaka. V Veroni, v ameriški zvezni državi New York, je Méndez v osrednjem dvoboju boksarskega večera z Arashem Usmaneejem iztržil neodločen izid.

Sedeminštiridesetletni Tyson sedaj vodi svojo firmo Iron Mike Productions, v okviru katere skrbi že za več ducat boksarjev, med drugim tudi za Méndeza. Slednji je z neodločenim izidom v dvoboju z Usmaneejem, v Afganistanu rojenem Kanadčanom, ohranil pas svetovnega prvaka v peresni kategoriji.

Pestra kariera Železnega Mika

Tyson, ki je svojo športno pot zaznamoval s številnimi škandali in je pristal tudi za zapahi, je kot dvajsetletnik postal najmlajši svetovni prvak v težki kategoriji v zgodovini. Pred osmimi leti je imel zadnji poklicni dvoboj v karieri.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.