Šport > Nogomet
18 ogledov

Tyson razložil: "Suárezu sledim, ker je zanimiv tip"

mike tyson EPA
Nekdanji boksarski šampion Mike Tyson je v pogovoru za radio North Carolina razkril, zakaj je takoj po ugrizu Luisa Suáreza v roko Branislava Ivanovića na Twitterju nemudoma začel slediti Urugvajcu. Tudi Tyson je v svoji karieri seveda rad grizel in ni presenečenje, da ga je Suárez navdušil prav s tem.

"Nekako sem šele dobro začel s to Twitter stvarjo, potem pa sem rekel: 'Hej, hm, to je zanimiv tip, zakaj mu ne bi sledil, da ga 'prečekiram', da vidim, kakšna je bila njegova pot. Saj veste, nekoga je ugriznil, sra**e se dogaja, veste, kaj mislim? Prepričan sem, da sta se pobodala s tistim tipom, jaz sem se z Evanderjem (Holyfieldom), najini življenji pa gresta naprej," je enega izmed najbolj pričakovanih odgovorov zadnjih dni podal Mike Tyson.

"Iron Mike" je seveda zaslovel v prejšnjem stoletju, ko je na dvoboju z Evanderjem Holyfieldom odgriznil del ušesa svojemu rojaku in bil kasneje diskvalificiran.

Tyson je Luisu Suárezu začel slediti takoj po nedeljskem incidentu, ko je Urugvajec na tekmi Premier League (na srečo) "le" ugriznil v roko Branislava Ivanovića.

Neville kot eden redkih nastopil proti gonji

Suárez je sprožil val ogorčenja po celotni Veliki Britaniji, nekateri so pozivali celo k deportaciji, s čimer pa se ne strinja nekdanji kapetan Manchester Uniteda Gary Neville. Upokojeni nogometaš in zdaj izvrstni strokovni komentator Sky Sports je stopil v bran Urugvajcu in se postavil v njegovo kožo.

"V Angliji smo bili šokirani nad tem določenim incidentom. Pljuvanje in grizenje sta nekaj, kar ne bi nujno povezali z našo kulturo," je dejal Neville. "Bolj smo takšni: 'Sleci si majico, pokaži pesti, stepi se in pojdi dalje.' Ko grizeš ali kaj podobnega, je to za nas nekako podla taktika. V njem (Suárezu, op. a.) je ulični bojevnik. On je igralec tipa ulični bojevnik. Da bi to primerjali z drugimi incidenti, se mi ne zdi preveč pravilno. Naredil je ogromno napako in, seveda, bo moral zanjo plačati. Prepričan sem, da je tako razočaran, kot so razočarani vsi. Zdaj bo moral začeti znova.

Ne strinjam se z vsem tem, ko slišiš to medijsko gonjo: 'Spravite ga iz države, vrzite ga tja, ...' Edini način, na katerega lahko to reč analiziram jaz, ni kot strokovni komentator, ampak kot nekdo iz slačilnice. Zdaj si mislim: 'V redu. Luis Suárez, ti si moj soigralec, storil si nekaj narobe.' Tako kot takrat, ko sem imel soigralce, ki so storili kaj narobe, tudi jaz pa sem v karieri storil kaj takšnega.

Ali te vržem čez krov? Ali mislim, da ne boš nikoli več igral za nas? Pustil si nas na cedilu? Menim, da si nas pustil na cedilu, menim, da si si ustvaril pritisk sam nase, pritisk na svoje soigralce in na nogometni klub, ampak niti za minuto ne pomislim na to, da bi ga vrgli čez krov. Ideja, da ne bi smel več igrati za Liverpool, in da bi ga mogli vreči iz države, je zame nesmisel in pretiravanje. Storil je veliko napako, veliko napako, kar tudi ve, ampak zdaj mora ljudi spet pridobiti na svojo stran, začeti znova in se izboljšati. Vsi delajo napake v življenju, po katerih se moraš le izboljšati, da jih potem ne počneš več tako pogosto."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.