Učna ura Kiela

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 9. kolu Lige prvakov na gostovanju pri Kielu utrpeli enega najhujših porazov v zgodovini nastopanja v evropskih pokalih. Nemci so slavili s 43:27.
Oglej si celoten članek
Velenjčani brez težav v četrtfinale
Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi osmine finala evropskega pokala EHF v gosteh premagali avstrijski Bregenz z 29:26 (12:10) in se zanesljivo uvrstili v četrtfinale. Velenjčani so na prvi domači tekmi pred tednom dni zmagali z 32:15.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem kolu evropske Lige prvakov (skupina A) v gosteh izgubili z nemškim Kielom s 27:43 (16:23). Celjska zasedba se bo v zadnjem kolu prvega dela pomerila z Barcelono, tekma pa se bo v dvorani Zlatorog v soboto, 5. marca, pričela ob 18. uri.

Celjani so pred gostovanjem pri nemških rokometnih imenitnežih iz Kiela na domačem igrišču senzacionalno premagali poljske prvake in si na stežaj odprli vrata v osmino finala, v današnjem obračunu proti branilcem prvega mesta v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa so bili povsem brez moči.

Celjani so na dosedanjih tekmah iztržili šest točk in so trenutno na četrtem mestu v skupini A. Ravno toliko točk je zbral francoski podprvak Chambery, ki je trenutno na petem mestu, pa tudi v medsebojnih tekmah ima slabše razmerje v golih z aktualnim slovenskim prvakom (Celjani so v Franciji izgubili s 24:30, na domačem igrišču pa zmagali s 35:27). Izbranci Mira Požuna bi si tudi v primeru poraza na sobotnem obračunu proti Kataloncem lahko zagotovili napredovanje v osmino finala, a le v primeru, če bi Chambery na zadnjem domačem obračunu z nemškim Rhein-Neckar Löwnom ostal praznih rok.

Slovan se poslavlja
Rokometaši Slovana so v povratni tekmi osmine finala evropskega pokala challenge igrali neodločeno z norveškim Arendalom 23:23 (15:11) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Ljubljanska zasedba je na prvi tekmi klonila z 19:21 (11:12).

Celjski "otroški vrtec" se v nedeljski tekmi ni mogel enakovredno meriti z zvezdniki iz Kiela, ki so v svojem nabito polnem rokometnem hramu prevladovali od prve do zadnje minute. Celjani so si že po pičlih desetih minutah priigrali zaostanek štirih golov (3:7), enajst minut kasneje pa so zaostajali za osem (8:16).

Izbranci Mira Požuna v obrambi niso imeli odgovorov na enostavno in tekočo igro gostiteljev, ki so svojo nalogo solidno opravili tudi v obrambi. Slovenski prvaki so imeli nekaj "svetlih minut", v 26. minuti so se Kielu približali na pet golov zaostanka (13:18), a le tri minute kasneje je bilo zopet -8 (13:21).

V drugem polčasu je domači strateg Alfred Gislason spočil "prvokategornike" in v ogenj poslal v tej sezoni svoje nekoliko manj obremenjene izbrance. Celjani so se z njimi v začetku drugega polčasa še dokaj enakovredno kosali, nato pa padli v njihov mlin ter iz minute v minuto beležili višji zaostanek. V 43. minuti so zaostajali z 21:30, v 45. 21:32, v 49. 23:36, najvišji zaostanek pa so si priigrali v 57. minuti (26:42) in ob koncu tekme (27:43). Najbolj učinkovita strelca dvoboja sta bila Francoz Jerome Fernandez v domači in Gašper Marguč v gostujoči ekipi, oba pa sta dosegla po osem golov.

Liga prvakov, prvi del, 9. kolo:

Skupina A:

Kiel : Celje Pivovarna Laško 43:27 (23:16)
Fernandez 8, Lundström 7, Ilić 6; Marguč 8, Poklar 5, Metličić 4

Rhein Neckar Löwen : Kielce 29:27 (11:13)

Barcelona : Chambery 38:23 (16:15)

Lestvica: 1. Kiel 14 točk, 2. RNL 13, 3. Barcelona 11, 4. Celje PL 6, 5. Chambery 6, 6. Kielce 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.