Šport
20 ogledov

Učna ura Kiela

1/2
Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 9. kolu Lige prvakov na gostovanju pri Kielu utrpeli enega najhujših porazov v zgodovini nastopanja v evropskih pokalih. Nemci so slavili s 43:27.
Velenjčani brez težav v četrtfinale
Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi osmine finala evropskega pokala EHF v gosteh premagali avstrijski Bregenz z 29:26 (12:10) in se zanesljivo uvrstili v četrtfinale. Velenjčani so na prvi domači tekmi pred tednom dni zmagali z 32:15.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem kolu evropske Lige prvakov (skupina A) v gosteh izgubili z nemškim Kielom s 27:43 (16:23). Celjska zasedba se bo v zadnjem kolu prvega dela pomerila z Barcelono, tekma pa se bo v dvorani Zlatorog v soboto, 5. marca, pričela ob 18. uri.

Celjani so pred gostovanjem pri nemških rokometnih imenitnežih iz Kiela na domačem igrišču senzacionalno premagali poljske prvake in si na stežaj odprli vrata v osmino finala, v današnjem obračunu proti branilcem prvega mesta v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa so bili povsem brez moči.

Celjani so na dosedanjih tekmah iztržili šest točk in so trenutno na četrtem mestu v skupini A. Ravno toliko točk je zbral francoski podprvak Chambery, ki je trenutno na petem mestu, pa tudi v medsebojnih tekmah ima slabše razmerje v golih z aktualnim slovenskim prvakom (Celjani so v Franciji izgubili s 24:30, na domačem igrišču pa zmagali s 35:27). Izbranci Mira Požuna bi si tudi v primeru poraza na sobotnem obračunu proti Kataloncem lahko zagotovili napredovanje v osmino finala, a le v primeru, če bi Chambery na zadnjem domačem obračunu z nemškim Rhein-Neckar Löwnom ostal praznih rok.

Slovan se poslavlja
Rokometaši Slovana so v povratni tekmi osmine finala evropskega pokala challenge igrali neodločeno z norveškim Arendalom 23:23 (15:11) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Ljubljanska zasedba je na prvi tekmi klonila z 19:21 (11:12).

Celjski "otroški vrtec" se v nedeljski tekmi ni mogel enakovredno meriti z zvezdniki iz Kiela, ki so v svojem nabito polnem rokometnem hramu prevladovali od prve do zadnje minute. Celjani so si že po pičlih desetih minutah priigrali zaostanek štirih golov (3:7), enajst minut kasneje pa so zaostajali za osem (8:16).

Izbranci Mira Požuna v obrambi niso imeli odgovorov na enostavno in tekočo igro gostiteljev, ki so svojo nalogo solidno opravili tudi v obrambi. Slovenski prvaki so imeli nekaj "svetlih minut", v 26. minuti so se Kielu približali na pet golov zaostanka (13:18), a le tri minute kasneje je bilo zopet -8 (13:21).

V drugem polčasu je domači strateg Alfred Gislason spočil "prvokategornike" in v ogenj poslal v tej sezoni svoje nekoliko manj obremenjene izbrance. Celjani so se z njimi v začetku drugega polčasa še dokaj enakovredno kosali, nato pa padli v njihov mlin ter iz minute v minuto beležili višji zaostanek. V 43. minuti so zaostajali z 21:30, v 45. 21:32, v 49. 23:36, najvišji zaostanek pa so si priigrali v 57. minuti (26:42) in ob koncu tekme (27:43). Najbolj učinkovita strelca dvoboja sta bila Francoz Jerome Fernandez v domači in Gašper Marguč v gostujoči ekipi, oba pa sta dosegla po osem golov.

Liga prvakov, prvi del, 9. kolo:

Skupina A:

Kiel : Celje Pivovarna Laško 43:27 (23:16)
Fernandez 8, Lundström 7, Ilić 6; Marguč 8, Poklar 5, Metličić 4

Rhein Neckar Löwen : Kielce 29:27 (11:13)

Barcelona : Chambery 38:23 (16:15)

Lestvica: 1. Kiel 14 točk, 2. RNL 13, 3. Barcelona 11, 4. Celje PL 6, 5. Chambery 6, 6. Kielce 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.