Udarec za udarcem, nova slaba vest za Rogliča

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Roglič ostal še brez drugega pomočnika.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič v nadaljevanju dirke po Španiji ne bo mogel računati na pomoč Italijana Edoarda Affinija. Moštvo Jumbo-Visma je namreč na družbenih omrežjih sporočilo, da je šestindvajsetletnik zbolel in ga ne bo na startu torkove desete etape. Affini je bil sicer po tretji etapi skupno vodilni, po četrti pa je rdečo majico predal Rogliču.

Affini velja za specialista za vožnjo na čas ter ravninske odseke. Tudi pred deveto etapo je Roglič že ostal brez pomembnega pomočnika v gorah, potem ko je prav tako zaradi bolezni odpadel Američan Sepp Kuss. Slednji bi moral biti v ekipi Jumbo-Visme med tistimi, ki bi v zahtevnih gorskih etapah najdlje ostal ob slovenskemu asu, a je 27-letnik iz Duranga že po prvih osmih etapah precej zaostal za pričakovanji.

Zaradi covida-19 je brez pomočnika in rojaka Pietra Serryja v nedeljo ostal tudi vodilni kolesar na dirki, Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl). Dvaindvajsetletnik ima po sijajnih predstavah v zahtevnih etapah v seštevku 1:12 minute naskoka pred Špancem Enricom Masom ter 1:53 minute pred tretjeuvrščenim Rogličem. Ta je doslej za Belgijcem precej zaostal na obeh etapah s pravim gorskim ciljem.

Jumbo-Visma Slovenski prvak se je pridružil Rogliču Vuelta Roglič ostaja skupno tretji, a ... Šok na Vuelti Najhujši možni udarec za Primoža Rogliča in njegove ambicije

Na Vuelti po današnjem prostem dnevu kolesarje v torek čaka ravninska vožnja na čas od Elcheja do Alicanteja (30,9 km).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.