Šport > Kolesarstvo
35843 ogledov

Najhujši možni udarec za Primoža Rogliča in njegove ambicije

Primož Roglič Sepp Kuss Profimedia
Primož Roglič je na Vuelti ostal brez svojega najpomembnejšega pomočnika.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je na dirki po Španiji pred deveto etapo ostal brez svojega najzvestejšega pomočnika. Američan Sepp Kuss današnje preizkušnje ne bo začel zaradi vročine, je moštvo Jumbo-Visma sporočilo na družbenih omrežjih.

Kuss bi moral biti med v ekipi Jumbo-Visme med tistimi, ki bi v zahtevnih gorskih etapah najdlje ostal ob Rogliču, a je 27-letnik slovenskih korenin že po prvih osmih etapah končal svojo udeležbo na španski pentlji.

Ameriški kolesar iz Duranga je sicer član Jumbo-Visme (oziroma tedanjega LottaNL-Jumba) že od leta 2018 in je bil Rogličev zvesti pomočnik ob večini njegovih največjih uspehov. Kuss je tako igral pomembno vlogo pri vseh treh Rogličevih skupnih zmagah na Vuelti, Primožu je pomagal do zmage na Dirki po Baskiji (2018) ter do stopničk na Giru (3. mesto, leta 2019) in Touru (2. mesto, leta 2020).

Kuss je po navadi blestel ravno na španski pentlji, na kateri je leta 2019 tudi prišel do takrat svoje največje zmage, ko je dobil 15. etapo, medtem ko je lani kljub vsej pomoči, ki jo je nudil Rogliču, dirko končal celo na 8. mestu. Letos je pred odstopom zasedal 26. mesto, z nekaj manj kot sedmimi minutami zaostanka. Na zadnji etapi, ko je vozil z vidnimi zdravstvenimi težavami, je namreč proti najboljšim izgubil skoraj pet minut.

Primož Roglič Sepp Kuss | Avtor: Profimedia Profimedia

Obenem je zaradi covida-19 brez pomočnika in rojaka Pietra Serryja ostal tudi vodilni kolesar na dirki, Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl), a vseeno ne gre za tako ključnega člena, kot je Kuss pri Jumbo-Vismi. Dvaindvajsetletni Belgijec ima sicer v skupnem seštevku 28 sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom ter 1:01 minute pred tretjeuvrščenim Rogličem. Prav tako je zaradi koronavirusa dirko zapustil Wout Poels, kolesar ekipe Bahrain Victorious.

Na Vuelti danes kolesarje čaka etapa od Villaviciose do Les Praeresa (171,4 km). Gre za razgibano traso z zahtevnim zaključnim vzponom, ki je dolg 3,9 km s povprečnim naklonom kar 12,9 % in bi lahko premešal karte v skupnem seštevku.

Primož Roglič 9. etapa Vuelte Šport Takšen pekel danes čaka Primoža Rogliča Remco Evenepoel Vuelta Šport Rogličev veliki rival: "Lepo je videti takšnega Primoža" Nagovoril rivala Šport Roglič ni vedel, da ga snema kamera, razkritje močno odmeva Primož Roglič Dvomi Šport Strokovnjak: "Rogliča bi moralo skrbeti"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice