Šport > Kolesarstvo
994 ogledov

Današnja zahtevna etapa bi lahko premešala karte pri vrhu

Primož Roglič Profimedia
Primoža Rogliča in tekmece danes na dirki po Španiji čaka zahtevna gorska etapa.

Kolesarje na dirki po Španiji danes čaka zahtevna osma etapa. Na 153,4 km dolgi trasi od La Pola Llaviane do Collau Fancuaye bo kar šest kategoriziranih vzponov, najtežji pa je prav zaključni. V skupnem seštevku vodi Belgijec Remco Evenepoel, četrtouvrščeni Primož Roglič za njim zaostaja 1:01 minute.

Dvaintridesetletni Kisovčan si je zaostanek za deset let mlajšim Belgijcem nabral v šesti etapi na poti do vrha na Pico Jano. Vseeno pa je po zahtevnem pripravljalnem obdobju, ko je celil poškodbo rame in hrbta, omejil škodo in ostaja v igri za četrto zaporedno zmago na Vuelti.

Egan Bernal Posledice Šport Kolesarski zvezdnik: "Sem kot Robocop" Primož Roglič Vuelta Šport Rogličevi presrečni, da so se znebili rdeče majice

Pred Zasavcem sta v skupnem seštevku še v lovu na končno zmago nenevarni Francoz Rudy Molard, ki ima 21 sekund zaostanka za Evenepoelom, še sedem sekund več zaostaja tretji Španec in lani drugouvrščeni na Vuelti Enric Mas. Drugi slovenski kolesar Jan Polanc je skupno 35., za Belgijcem zaostaja 7:17 minute.

Danes bodo na Vuelti znova v ospredju boji med najboljšimi. Čeprav bodo morali pred zaključkom premagati pet kategoriziranih vzponov, pravi test prihaja v zadnjih desetih kilometrih. Zaključni vzpon je dolg 10,1 km s povprečnim naklonom 8,5 %.

Gre za stopničast klanec, ki je bolj položen v prvih štirih kilometrih, nato pa se na določenih delih cesta pokonci postavi tudi do 17 in celo 19 odstotkov. Najbolj zahtevna sta zadnja dva kilometra, ki bi utegnila dodobra premešati razmerja med kandidati za rdečo majico.

Etapa se bo začela ob 13.28, v cilju pa najboljše organizatorji pričakujejo okoli 17.30.

Primož Roglič Vuelta Šport Ubežnikom uspelo, Primož Roglič mirno kolesaril do cilja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.