Šport > Kolesarstvo
2479 ogledov

Etapa Avstralcu, Roglič odpovedal ob napadu Evenepoela

Primož Roglič na Vuelti Epa
Zmaga za 26-letnega avstralskega kolesarja Jaya Vina, Primož Roglič s težavami. Remco Evenepoel v rdeči majici.

Šesto etapo letošnje Vuelte je dobil Avstralec Jay Vine, ki je na zaključnem vzponu na vrh Jano pometel s konkurenti, vključno s Primožem Rogličem. ki je odpadel že dobrih sedem kilometrov do cilja, ko je silovito napadel belgijski kolesar Remco Evenepoel, eden glavnih favoritov za končno zmago. Etapo je sicer zaznamoval dež, ki je pošteno razmočil cestišče 180 kilometrov dolge etape. V zaključnih kilometrih pa je svoje dodala še megla.

Slabih osem kilometrov do cilja je silovito napadel Remco Evenepoel, ki se je uspel odpeljati Primožu Rogliču in Pavlu Sivakovu, sledil pa mu je lahko le domačin Enric Mas. Na koncu sta skupaj prišla v cilj na drugem in tretjem mestu, danes izjemno razpoloženega Vina pa nista uspela ujeti. Rdečo majico je po šesti etapi oblekel Remco Evenepoel, ki ima zdaj 21 sekund prednosti pred Rudyjem Molardom in 28 sekund pred Masom. Primož Roglič je zdaj četrti, z zaostankom minute in ene sekunde. 

"Nisem imel nog za zmago, le boril sem se do cilja. Do konca Vuelte je še daleč, danes smo nekaj izgubili, toda upam, da bomo v nadaljevanju to nadoknadili. Vreme danes ni bilo najbolj prijetno, nič kaj podobno Vuelti, toda vse bo v redu, gremo naprej," pretirano razočaran ni bil Roglič po tem, ko je v cilj prišel z zaostankom minute in 37 sekund za zmagovalcem Vinom. 

Komentarjev 1
  • miha.z 06:57 26.avgust 2022.

    Novinarjem žurnala ne more odpovedat pamet ker je nimajo!