Šport > Kolesarstvo
8137 ogledov

Rogličevi presrečni, da so se znebili rdeče majice

Primož Roglič Profimedia
Ekipa Primoža Rogliča se je mirne vest odpovedala rdeči majici v peti etapi dirke po Španiji.

"Vsak dan, ko se lahko naši fantje nekoliko spočujejo, je dobrodošla novica za nas," je koletivno razmišljanje Jumbo-Visme po peti etapi, v kateri je njihov prvi adut Primož Roglič nazadoval na peto mesto skupne razvrstitve, povzel športni direktor Grischa Niermann.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič nič več v rdečem, etapa Solerju

Jumbo-Visma je sicer imela dovolj moči, da bi se podala v lov za ubežno skupino in s tem poskušala ubraniti majico vodilnega, vendar so se vnaprej odločili, da bodo pred zahtevnim nadaljevanjem tritedenske preizkušnje raje varčevali z močmi.

"Za naj je bilo to čisto OK," je poudaril Niermann. "Pričakovali smo veliko napadov ubežnikov in to se je tudi zgodilo. V skupini so bili samo ubežniki, katerim je bilo smiselno prepusititi rdečo majico. Zadovoljni smo z razpletom, saj bi bilo težko nadzorovati potek dirke celotne tri tedne."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
"Vsak dan, ko se v vodstvu znajde druga ekipa, je za nas dobrodošel. V vsakem primeru bi težko ulovili ubežnike, tako da je bil razplet povsem ugoden za nas. Sprejeli smo odločitev. Vnaprej smo vedeli, da bomo prepustili rdečo majico," je dodal Niermann.

Podobno je razmišljal tudi športni direktor Addy Engels. "Za nas je bilo najbolj pomembno, kateri kolesarji so del ubežne skupine. Če bi bil v skupini kandidat za končno zmago, potem bi nam to močno otežilo delo. Tako, kot je bilo, smo jim lahko mirne vesti pustili nekaj prostora in povsem zadovoljni smo, da smo na takšen način oddali rdečo majico," je dejal Engels.

dirka po Španiji Gorski preizkus Šport Že danes prvi pravi pokazatelj razmerja moči na Vuelti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice