Šport > Kolesarstvo
395 ogledov

"Zdaj je vse v redu, glede forme se ne morem pritoževati"

Primož Roglič Profimedia
Slovenski as je prišel do svoje 10. zmage na Vuelti, rdečo majico je oblekel že skupno 37.

Primož Roglič je na najboljši način odgovoril na vprašanje, ali je dovolj dobro pripravljen za Vuelto po odstopu na Touru. Zasavec je bil najmočnejši v zaključnih metrih 4. etape in si priboril tudi rdečo majico vodilnega na dirki.

Roglič je bil v zadnjem kilometru vseskozi v ospredju in čakal na priložnost za napad. Prva sta s sprintomsicer poskušala Mads Pedersen (Trek Segafredo) in domačin Enric Mas (Movistar), toda ko je bilo do konca le še nekaj ovinkov, je Roglič skočil naprej. Nihče od tekmecev mu ni mogel več slediti in slovenski as si je z zmagoslavnim prečkanjem ciljne črte tudi zagotovil prestižno majico, v kateri je etapo sicer začel njegov moštveni sotekmovalec Italijan Edoardo Affini.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič že pokazal svojo moč, dobil etapo in rdečo majico

Skupno ima zdaj Roglič na prvem mestu 13 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Američanom Seppom Kussom (Jumbo-Visma), tretji je Britanec Ethan Hayter (Ineos Grenadiers), ki zaostaja 26 sekund.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Super zadovoljen sem. To je šele začetek Vuelte, a je vedno dobro, da imaš nekaj prednosti. Ves dan sem bil v ritmu, etapa je bila hitra, ob koncu pa se je ponudila priložnost za etapno zmago. Imel sem dobre noge in sem to izkoristil. Danes je bil moj srečen dan, bomo videli, kaj bo jutri," je takoj po etapi za prireditelje dirke dejal nosilec rdeče majice.

Jumbo Visma je tako nadaljevala prevlado z uvodnega dela Vuelte v severni Evropi, ko so Roglič in druščina odlično unovčili nastop in zmago v uvodni ekipni vožnji na čas v Utrechtu. Po prvi etapi je bil tako v rdečem Nizozemec Robert Gesink, po drugi njegov rojak Mike Teunissen, pred selitvijo v domovino dirke pa še Affini.

Primož Roglič Jumbo-Visma Šport Moštveni kolega: Po tem sem za Primoža pripravljen narediti še več

Torkov razplet je razumljivo navdušil Rogliča, ki mu je bila trasa teoretično pisana na kožo, toda na Vuelto je prinsel tudi vprašanja o pripravljenosti po izpahu rame ter težavah s hrbtom ob predčasnem koncu Toura.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Super je, res uživam, zdaj je vse v redu. Ne morem se pritoževati glede forme, s fanti v ekipi samo uživamo," je dejal Roglič. Poudaril je, da bo rdeča majica verjetno spremenila taktiko za naslednje dni in tedne. "Seveda rdeča majica nekoliko spremeni taktiko. Ampak delali bomo dan za dnevom. Tak rezultat sem si res želel, to mi je uspelo in lahko bom le užival v majici vodilnega," je še dodal 32-letni Kisovčan.

Kolesarji še ostajajo v Baskiji. V sredo pa jih čaka še ena podobno zahtevna etapa kot danes: prevoziti bodo morali 187 km med Irunom in Bilbaom, etapa pa ima tudi pet vzponov, med drugim bo 12 km pred ciljem prišel preizkus v obliki 4,6 km dolgega vzpona z naklonom 7,9% na Alto del VIvero.

Komentarjev 1
Sorodne novice