Šport > Kolesarstvo
3773 ogledov

Roglič že pridobil nekaj sekund proti tekmecem

Jumbo-Visma Profimedia
Prva etapa je pripadla nizozemskemu moštvu.

Dirka po Španiji se je začela z moštvenim kronometrom, pri Jumbo-Vismi pa so opravičili vlogo prvih favoritov pred domačimi navijači v Utrechtu. Primož Roglič in kolegi so se zadnji podali na traso, na roko pa jim je šlo tudi dejstvo, da se je proga po popoldanskih padavinah vse bolj sušila. Na koncu so bili kolesarji v rumeno-črnih dresih 13 sekund hitrejši od moštva Ineos Grenadiers.

Rdečo majico bo po prvem dnevu oblekel veteran Robert Gesink, ki je v nizozemskem moštvu kot prvi prečkal ciljno črto, takoj za njim je v cilj prikolesaril Roglič. Jumbo-Visma je do konca trase sicer kolesarila z vsemi osmimi kolesarji v skupini.

"Še vedno ne morem verjeti, res sem hvaležen fantom, da lahko tukaj odgovarjam kot vodilni. Bili so noro močni in res bi se jim zahvalil, da bom lahko oblekel rdečo majico. To je eden vrhuncev moje kariere," je takoj po etapi dejal v zadnjih letih Rogličev zvesti pomočnik, ki je imel ogromno smole s številnimi padci v svoji karieri.

"Slišali smo, da smo bili na vmesnem času spredaj, a ni konec, dokler ne prečkaš ciljne črte. Seveda se lahko marsikaj zgodi, a vseskozi sem verjel, da lahko zmagamo, saj imamo res odlične kolesarje v vožnji na čas," je dodal Gesink.

Robert Gesink | Avtor: Profimedia Profimedia

"Cilj je bil, da sledim Primožu in ostalim hitrim fantom. Vedno opravljam vlogo pomočnika za Primoža in ostale fante, s tem, da mi dovolijo obleči rdečo majico, pa so se mi zahvalili za vso pomoč v vseh teh letih. Vožnja v majici vodilnega po domačih cestah bo uresničitev sanj," je še zaključil 36-letni Nizozemec.

Gesink je bil del ekipe, ki je 23,3 km dolgo ter dokaj tehnično traso s številnimi zavoji prevozila s povprečno hitrostjo 56,66 km/h, ekipi Ineos Grenadiers in Quick-Step Alpha Vinyl, ki je na tretjem mestu zaostala za 14 sekund,  sta bili dobrega pol km/h počasnejši.

Primož Roglič Strokovnjak: Šport "Roglič nikoli več ne bo osvojil tritedenske dirke"

Od favoritov za skupno zmago sta Rogliču tako najbližje Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) s 13 sekundami zaostanka in Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl), ki zaostaja še dodatno sekundo več. Simon Yates (BikeExchange-Jayco) in vsi ostali zaostajajo že več kot pol minute.

V soboto se bodo kolesarji iz Hertogenboscha podali ob 13.23, organizatorji pa najboljše v cilju v Utrechtu pričakujejo okoli 17.30. Roglič bo v etapi nosil zeleno majico.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Izidi, 1. etapa (Utrecht, 23,3 km, ekipni kronometer):
 1. Jumbo-Visma                                24:40
 2. Ineos Grenadiers                          + 0:13
 3. Quick-Step Alpha Vinyl                      0:14
 4. BikeExchange-Jayco                          0:31
 5. UAE Team Emirates                           0:33
 6. Groupama-FDJ                                0:38
 7. Bora-Hansgrohe                              0:41
 8. Trek-Segafredo                              0:42
 9. Bahrain-Victorious                      isti čas
10. Movistar                                    0:43
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice