Šport > Kolesarstvo
749 ogledov

Roglič končno spregovoril o resnosti poškodbe in pripravljenosti pred Vuelto

Primož Roglič Epa
Roglič je svoje navijače pomiril, da če je na startu, to pomeni, da je pripravljen.

Primož Roglič se konec tedna podaja v lov na četrto zaporedno zmago na kolesarski dirki po Španiji. Po nesrečnem padcu in poškodbi na dirki po Franciji se pojavlja vprašanje o pripravljenosti slovenskega kolesarskega asa, ki pa odločno poudarja: "Tukaj sem in če sem tukaj, sem pripravljen. Kaj to pomeni, bomo videli v prihodnjih dneh."

Na današnjem spletnem druženju z novinarji tik pred uvodom v 77. uvedbo te tradicionalne tritedenske kolesarske klasike, je Roglič potrdil, da je poškodbo sicer saniral, čeprav: "Še vedno včasih čutim, da ni vse v redu." Še enkrat pa je poudaril, da ne želi prerokovati in napovedovati dosežkov in razpleta, saj bo vse vidno že v kratkem na terenu na Nizozemskem in nato na Iberskem polotoku.

Dirka bo za Rogliča posebna, ker lahko postane prvi kolesar s štirimi zaporednimi zmagami na Vuelti. Lovi tudi absolutni rekord Španca Roberta Herasa, ki je edini v zgodovini na tej dirki slavil štirikrat. "Definitivno je nekaj posebnega, da se mi ponuja priložnost za to in seveda se bom za ta rekord tudi boril."

Roberto Heras | Avtor: Epa Epa

Uvod v dirko bo na Nizozemskem, ki bo gostila uvodne tri etape, že v petek v Utrechtu tudi moštveno vožnjo na čas. "Tudi ta ekipni kronometer je pomemben. Kasneje se bodo začele sicer bolj zahtevne in odločilne etape, a tudi dober uvod v dirko je vsakič zelo pomemben."

Kot pravi Roglič, se prav uvodne etape v deželi tulipanov zelo veseli. "Taktike in proge sicer še nismo preučili, zato lahko rečem le, da je to prijeten uvod. Drugačen kot običajno. Cela ekipa mora garati, pravila so drugačna in zanesljivo to zelo poživi naše nastope."

Nairo Quintana Primož Roglič Odpovedal nastop Šport Roglič že prečrtal enega najtežjih tekmecev na Vuelti

Konec tedna pričakuje tudi izjemno podporo nizozemskih navijačev ekipe Jumbo-Visma, ki je na Touru z Jonasom Vingegaardom in moštvenimi kolegi praktično pobrala vse, kar je bilo na voljo. "Tudi zaradi njih bomo na teh etapah dali od sebe nekaj več. Že v kronometru upam, da bomo lahko pritisnili malce bolj od tekmecev," je še dejal Zasavec, ki bo oktobra dopolnil 33 let.

Za tekmece Roglič poudarja, da so močni, a se za zdaj z njimi ne ubada pretirano, ampak je povsem osredotočen nase in na svoje moštvene kolege. "Jaz moram s svojo ekipo zase najti pravo pot za to dirko, zato razmišljam o svojem počutju in o tem, kako gre ekipi. Skupaj bomo skušali biti na koncu zadovoljni." O tekmecih, s katerimi se bo boril za rdečo majico vodilnega, pa vseeno dodaja: "Na startu imamo vsi enake možnosti."

Remco Evenepoel | Avtor: Epa Epa

Konkretno o Belgijcu Remcu Evenepoelu, ki mu strokovnjaki namenjajo vlogo prvega izzivalca, pa Kisovčan odgovarja: "Seveda je super močan, kar je že večkrat pokazal. A tudi na tej dirki bo moral pokazati svoje kakovosti. Pa ne le on. Veliko je tudi drugih močnih imen."

Ob že omenjenem Evenepoelu, ki ima v moštvu tudi dvakratnega svetovnega prvaka Francoza Juliena Alaphilippa, na stavnicah visoko kotira tudi zmagovalec letošnjega Gira, Avstralec Jai Hindley. Pri Ineos Grenadiers bodo stavili na Ekvadorca Richarda Carapaza, v dresu BikeExchange-Jayca bo visoko uvrstitev lovil Britanec Simon Yates, medtem ko bo Movistar stavil na španski dvojec Enric Mas - Alejandro Valverde. Slednji se bo po letošnji sezoni pri 42 letih poslovil od poklicnega kolesarstva.

Pri Astani bo kapetan Kolumbijec Miguel Angel Lopez, eden skritih favoritov pa utegne biti Nizozemec Thymen Arensman (Team DSM). UAE Team Emirates ima na voljo tri kolesarje, ki se lahko borijo za visoko uvrstitev, to so Portugalec Joao Almeida, Američan Brandon McNulty in Španec Juan Ayuso, pomagal pa jim bo edini preostali Slovenec na španski pentlji, Jan Polanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice